Hirdetés

Költő adott nevet a győri lokálpatrióta könyvesboltnak

Fotó: Ács Tamás
HAK
2021.02.24. 17:49

Győrben már egy ideje működött a Lokálpatrióta Könyvesbolt, amely a belváros szívében kínálta azokat a köteteket, amelyek valamely módon köthetők a városhoz. Sokan magukénak érezték már a kis boltot, dr. Dézsi Csaba András pedig a Facebookon hirdetett meg egy pályázatot, ahol bárki javaslatot tehetett a könyvesbolt új nevére.

Hirdetés

A felhívásban – amelyet az „Adj nevet és válassz könyvet!” címre kereszteltek – a 35 év alattiakat buzdították játékra, s azt kérték tőlük: a javasolt név legyen figyelemfelkeltő és frappáns!

Később dr. Dézsi Csaba András polgármester arról is beszámolt a hivatalos Facebook oldalán, hogy a pályázatra sok javaslat érkezett, a zsűri pedig kiválasztott három ötletet, amelyek közül a poszt alatt kommentelők választhatták ki a nekik legjobban tetszőt. Illetve arra is kitért, hogy „mivel a “Lokálpatrióta” név mellett is sokan érveltek az előző posztom alatt, ezért az mindhárom változat előtt szerepelni fog a feliraton.”

Hirdetés
A három lehetőség, ami közül választhattak az emberek: Könyvfröccs, Belvárosi Könyves Polc, Könyvügyünk Győr.

Szerdán pedig immár a végeredményt tette közzé a polgármester, amelyből az derült ki, hogy a győrieknek leginkább a Lokálpatrióta – Belvárosi Könyves Polc tetszett, a névadó pedig nem más, mint Szabó Z. László győri lakos, édesapa és költő.

Lászlóról tudni kell, hogy nagy sikert aratott első gyermekverses kötete a Napraforgó, amelyről a Győr+ Média is beszámolt. Az ifjú költő már a folytatáson dolgozik, s versei egyre népszerűbbek, s nem csak a kisgyermekes szülők körében. Őt kérdeztük a könyvesbolt keresztapaság hátteréről:

„Mivel a belvárosban van a bolt, adta magát a név egyik fele, a Polc pedig onnan jött, hogy valamiféle fiatalos elnevezést kértek. Nem akartam túlbonyolítani, törekedtem az egyszerűségre. Igazán megtisztelő érzés, hogy én adhattam neki nevet. Ezzel olyan érzése támad az embernek, hogy ő is hozzátett valamit Győr kulturális életéhez. Holott én még csak kishal vagyok ebben a szakmában.” – mesélte szerényen Szabó Z. László.

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat