Hirdetés
Győri Fellebbviteli Főügyészség

Kokainnal kereskedtek és bordélyházat üzemeltettek

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.08.24. 13:53

A vádlottak büntetésének súlyosítását is indítványozzák abban az ügyben, amelyben a vádlottak Kolumbiából és Ecuadorból hoztak, illetve hozattak be kábítószert, Vas megyében pedig bordélyházat üzemeltettek.

Hirdetés

A Győri Törvényszék a 2021. május 21. napján kihirdetett ítéletében a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette(i)ben, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettében, I. rendű vádlottat még lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, s ezért halmazati büntetésül I. rendű vádlottat 10 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 1.000.000 Ft összegű pénzbüntetésre, míg III. rendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra és 500.000 Ft összegű pénzbüntetésre ítélte, valamint forint-, euró-, peso-összegek, ingóságok és ingatlanok vonatkozásában vagyonelkobzásokat rendelt el.

A nem jogerős ítélet szerint I. rendű vádlott a részben Magyarországon megvett, részben Dél-Amerikából behozott jelentős mennyiségű kokainnal való kereskedésből rendszeres jövedelemre tett szert. A kokain behozatalához hölgyismerőseit is igénybe vette. Egy alkalommal a segítőjét Németországban ítélték el, más alkalommal – (értelemszerűen más céllal igényelt) banki hitelből finanszírozott – 4 kg kokaint Győr-Moson-Sopron megyében foglaltak le.

Hirdetés

I. rendű vádlott élettársával Szombathelyen bordélyházat tartott fenn, amelyben egy tucat hölgy nyújtott szexuális szolgáltatásokat. I. rendű vádlott engedély nélkül még pisztolyt és lőszereket is tartott.

A másodfokú ügyészség szerint a kiszabott büntetések nem tükrözik az egyenként is jelentős tárgyi súlyú bűncselekmények halmazatát és a vádlottak személyében rejlő társadalomra veszélyesség rendkívül magas fokát, amely I. rendű vádlott esetében megnyilvánul a kábítószer-kereskedelem során a beszerzés és végrehajtás rendszerességében, megszervezésében és irányításában is, mindkettő vádlott esetében pedig még abban is, hogy létfenntartásukat kábítószerrel és prostitúció elősegítésével kapcsolatos bűncselekményekből biztosították.

Miután a törvényszék – az ügyészség meglátása szerint – a súlyosító körülményeket nem teljeskörűen tárta fel, illetve nem megfelelő súllyal értékelte, ezért is a fellebbviteli főügyészség a kiszabott szabadságvesztések, mellékbüntetések, pénzbüntetések jelentős súlyosítását indítványozza.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #kábítószer | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat