Kocsifeltörés közben fogtak el két férfit a városrendészek

HAK Fotó: Városrendészet Győr
2024.06.25. 11:04

Szerencsére rosszul végződött a kalandja annak a két győrszemerei férfinek, akik június 22-én úgy gondolták, igencsak olcsón jutnak majd autóalkatrészhez, ha eléggé ügyesek. Nos, a végén kiderült, meglehetősen drága árat kell fizetniük, bár legalább egy fuvar ingyen volt nekik, igaz csak a rendőrségre.

Abban pedig, hogy nem arattak sikert a tolvajok, hatalmas szerepe volt az éber lakosságnak és a Városrendészet Győr munkatársainak, akik azonnal reagáltak a bejelentésre.

Történt ugyanis, hogy június 22-én szombaton, délelőtt 10 óra után nem sokkal csörgött a Városrendészet 0-24-ben hívható ügyeleti telefonszáma, amelyen egy győri lakos tett bejelentést: gyanúsan viselkedő alakokat lát az Illyés Gyula úti garázssornál, s azt sem tartja kizártnak, hogy személyautókat akarnak feltörni.

A hívásra a szolgálatban lévő gépkocsizó városrendészek azonnal a helyszínre siettek, ahol tetten értek két fiatal férfit, aki elismerték, hogy feszegették az ott parkoló autók ajtaját, így próbálva azokat kinyitni. Arról egyik sem szólt, hogy miért nem kulccsal próbálták, de igazából ez nem is volt kérdés, a helyzet igencsak egyértelmű volt.

Különösen akkor igazolódott be a gyanú, amikor a két győrszemerei férfi azt is bevallotta, egy másik ott lévő autóba akartak működőképes akkumulátort szerezni. Úgy gondolták így egyszerűbb, vagy legalábbis olcsóbb, mint megvenni a boltban… Csakhogy nem számoltak azzal, hogy a lakosság figyel, a rendészek pedig pillanatok alatt a helyszínre érnek.

Az is kiderült, hogy Győrszemeréről bár egy működőképes autóval érkeztek meg az Illyés Gyula utcai garázssorra, azonban egyiküknek sincs jogosítványa, eltiltásuk viszont annál inkább. A sofőrnek tehát nem csak azzal kell elszámolnia, hogy miért akartak autókat feltörni, hanem azzal is, hogy miért vezetett eltiltása hatálya alatt.

A számonkérés azonban már a rendőrségre tartozik, így az intézkedő városrendészek a társszervek segítségét kérték, akik végül a két férfit a Győri Rendőrkapitányságra vitték, elszámoltatásuk ott folytatódott.

Kapcsolódó témák: #112 | #közbiztonság | #rendőrség | #Városrendészet |