Könyvbemutató

Kiskerti kalauz a kertbarátoktól

Fotó: Ferenczy Balázs
Ferenczy Balázs
2022.02.09. 11:15

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének gondozásában jelent meg egy hiánypótló kertészeti kiadvány.

Igazi örömünnep volt a győri kertbarátok számára a keddi nap, rengeteg egyeztetés és munka után közönség előtt is bemutathatták a megjelent kötetet. A Kiskerti kalauz abban segíti a kezdő, a haladó és a profi kertészeket, hogy napjainkban hogyan küzdhetünk meg az éghajlatváltozás kihívásaival és az újonnan megjelent károsítókkal. Tippeket kaphatunk a díszkert, a zöldségeskert és a gyümölcsös gondozásáról, a kerti szerszámok szakszerű használatáról, ötleteket a szelíd növényvédelemhez, de a tartósítás különböző formáit is elsajátíthatjuk.

A megnyitón Nagykutasi Viktor, a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnöke elmondta, hiánypótló a kiadvány, országosan ebben is egyedülállók, egy tartalmas, szakmai könyvet sikerült elkészíteniük. Az elnök portálunknak kiemelte, a dísznövényekről szóló fejezetet teljesen át kellett írni a meglévő tudáshoz képest, annyit változott az éghajlat és a növénytrend az elmúlt 5-10 évben. 

A kiadvány egy együttműködésnek köszönhetően hamarosan bárki számára elérhető lesz az interneten, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat weboldalán.

A szerzők között elismert szakembereket találunk. A hasznos tanácsokat Zsigó György, okleveles agrármérnök, Havasréti Béla, növényvédelmi szakmérnök, agrozoológus, Bujna Ferenc, tartósítóipari mérnök és Nagykutasi Viktor kertész-szakíró jegyezte le.

TV-s szerkesztő: Ferenczy Balázs, Németh Boglárka