Győri Fürdőkörkép a hétvége előtt

Kinyitottak a strandok, az uszodák

Fotó: Achilles Park/Facebook
Földvári Gabriella
2020.06.11. 17:55

Nyárias hétvége vár ránk, ezért összegyűjtöttük, hogy hol és hogyan strandolhatunk, úszhatunk Győrben. Fontos, hogy továbbra is tartsuk be járványügyi szabályokat, legfőképp a 1,5-2 méteres távolságot tartsuk meg egymástól.

Hirdetés

A Rába Quelle Győr-, Termál- és Élményfürdő  június 6-án kinyitott és újdonságként gyermeksarok várja a 14 év alatti gyerkőcöket, ahol ingyenesen és folyamatos fertőtlenítés mellett használhatják a játékokat. Működnek a csúszdák, a szaunák és büfék is. A fürdő hétfőtől vasárnapig, 9.30-tól 18 óráig tart nyitva.

A Magyar Vilmos Uszoda (GYÁÉV) is fogadja az úszás szerelmeseit. A szauna részleg egyelőre zárva van, a maszk viselése és a megfelelő távolságtartás pedig a medencetérben és azon kívül is kötelező.

A szabad ég alatt úszhatnak a győriek és a Győri Úszó SE versenyzői az Aqua Sportközpontban, ugyanis a hátsó 25 méteres medence sátortetős borítását lebontották. Az uszoda hétfőtől péntekig: 5.30 – 21.30, szombaton és vasárnap 6 és 20 óra között várja az úszókat. Június 13-tól szombattól a megszokott nyitvatartási rend szerint nyitva a a szaunarészleg is.

Kinyitott az Aranypart I. és az Aranypart II. szabadstrand. Itt 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.

Fotó: Marcali Gábor

Nyitva van az Achilles Park strandjai is, a koronavírus járvány miatt a strandon és a büfében készpénzfizetés helyett csak bankkártyával, szépkártyával, vagy okostelefonnal okosórával lehet fizetni. A fürdőzőket naponta 10 és 18.30 között fogadják.

Az ikrényi tónál a strand is már fogad vendégeket szombattól és a wakeboard pályák is üzemelnek. Hétfőn kedden és szerdán 14:00-19:00 óra között , csütörtökön és pénteken 12:00-19:00 óra között, szombaton és vasárnap 11:00 – 19:00 óra között lehet wakeboardozni.

Fürödni tilos: az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #pihenés | #szabadidő |