Hangolódjunk az ünnepre a belvárosban

Kinyitott a húsvéti vásár

Földvári Gabriella Fotó: Ács Tamás
2023.03.31. 11:48

Az Arany János utcában, és a Baross úton a Csónakos szobor körül megnyílt a húsvéti vásár, ahol április 8-ig ingyenes programok is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A vásár pavilonjaiban kézművesek kínálják portékáikat. A fonott kosaraktól a horgolt húsvéti nyuszin, festett tojáson át, a kerámia virágokig, sokféle ajándéktárgyat vásárolhatunk. Nincsen vásár kürtőskalács és finom italok nélkül, mindez természetesen ezúttal is megvásárolható. 

Vannak visszatérő árusok, akiket a látogatók az előző években már megszokhattak, de érkeztek új termelők is, illetve szélesítették a termékpalettát is.

A gyerekeket fajátékokkal és különféle ingyenes programokkal várják. A Csónakos szobor környéke igazi Húsvét-szigetté változott.

A Csobolyó Néptáncegyüttes tél- és rontásűző hagyományt elevenít fel április 1-jén szombaton 10 órától. A mintegy negyven néptáncos egy szalmából és ágakból készült, ember formájú bábot körbe táncolva, énekelve vonul a Baross úti Sárkányölő Szent György szobortól az Arany János utcán át a Rába-partra, ahol elégetik a kiszebábot, majd a folyóba dobják.

A húsvéti hétvégén pedig a kicsik a „cumifára” akaszthatják dudlijukat, így búcsúzhatnak el a cumizástól.

 A részletes program a www.mufegyor.hu oldalán található.

A kézműves vásár nyitvatartása:
hétfőtől csütörtökig 10–17 óráig,
péntektől vasárnapig 9–17 óráig,
a záró napon (04. 08.) 9–14 óráig.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #húsvéti vásár | #kézművesség | #tavasz |