XXI. Győri Könyszalon

Kinyitja kapuit a könyves kavalkád

Földvári Gabriella Fotó: O. Jakócs Péter
2022.11.18. 09:47

A Győri Könyvszalon ezen a hétvégén várja az olvasás szerelmeseit a Kisfaludy Károly Könyvtárba (Baross út 4.), ahol félszáznál is több szerzővel találkozhatnak az érdeklődők, emellett dedikálásokkal, mesesarokkal, beszélgetésekkel várják a szervezők közönséget. Az idei győri könyvünnepről Horváth Sándor Domonkossal, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatójával beszélgettünk.

Hirdetés

“Jó hírrel kezdem: lesz idén is könyvszalon! Alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, takarékos, és kicsit kisebb lesz a XXI. rendezvény a megszokottnál. A színház helyett pedig ezúttal a Kisfaludy Károly Könyvtár épülete ad otthont az eseményeknek – hangsúlyozta Horváth Sándor Domonkos.

A könyvszalon ünnepélyes megnyitójára pénteken a Városháza dísztermében kerül sor, ahol Vári Fábián László Kossuth-díjas, kárpátaljai magyar költő, író, műfordító veheti át az idei Alkotó Díjat – erről természetesen portálunk is beszámol.

Több mint félszáz könyvbemutatóval, dedikálással készülnek a szervezők. Győrben mutatja be legújabb kötetét többek között Turczi István, Závada Péter, Zsuffa Tünde, Gerlóczy Márton, Tisza Kata, Gerlóczy Márton, Reisinger Attila, Szávai Géza, valamint Havas Juli. A győri szerzőknek is fontos bemutatkozási lehetősége a könyvszalon az alkotók mellett a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség könyveit, az Író Alkotók klubja, a különböző intézmények kiadványait is megismerhetik az érdeklődők.

„A korábbi 30 kiadó stand felállítására ezúttal nincs lehetőségünk, de mindazoknak, akik itt mutatkoznak be, a vendégstandon megvásárolhatók lesznek a könyveik. A győri szerzők standján pedig a helyi írók, költők műveit, kiadványait árusítják, többek mellett a dr. Dézsi Csaba András mesekönyveiből készült Gerzson és Panka hangoskönyveket is” – emelte ki az igazgató.

A gyerekeket pedig az 1. emeleten mesesarokkal, interaktív könyvbemutatókkal, foglalkoztatókkal, ringatóval, kerekítővel várják. A diákok, az érdeklődők pedig a városháza előtt álló Petőfi-buszban ismerhetik meg a 200 éve született költő életét és pályáját.

„A sokszínű kínálatban reményeink szerint minél többen megtalálják a számukra megfelelő könyvet, szakirodalmat. Mert olvasni jó, jót tesz az emberi léleknek, az egészségnek is – ennek jegyében várjuk az idei könyvszalonra látogatókat” – zárta gondolatait Horváth Sándor Domonkos.

A rendezvény ingyenesen látogatható!

A három nap programja a Győri Könyvszalon honlapján található.

Hirdetés