Mesekönyvgyűjtés az írónő ajánlásával

Földvári Gabriella | Fotó: O. Jakócs Péter
2022.11.12. 10:03

Hessling Hegyi Erika író 50 darab mesekönyvét ajánlotta fel az Ökumenikus Segélyszervezet legutóbbi gyűjtéséhez, és ő szervezte meg és fogta össze immár 19. alkalommal a győri szerzőket az őszi Könyvszalonra.

Hirdetés

Erikával éppen születésnapján találkoztunk, aki elárulta, immár nyolcszoros nagymama, és unokái inspirálták a mesekönyvírásra. Ezért is tartja fontosnak, hogy a gyerekek a mesék, az olvasás által fejlődjenek.

A mese olyan fontos a gyerekeknek, mint a napfény a virágnak” – vallja az írónő. A többszörös szerző nem először jótékonykodott, nyáron a cukorbeteg gyermekeknek juttatta el szintén félszáz mesekönyvét a győri kórházba. Másokat is arra biztat, hogy aki teheti, a polcán porosodó mesekönyveket ne a szemétbe, a hulladékgyűjtőkbe dobja, hanem ajánlja fel a rászoruló gyermekek javára, azoknak a családoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy új mesekönyvet vásároljanak. „A könyv lapjai nem fogynak el, a betűk nem esnek ki, a mesék ott vannak és nagyon fontosak a gyerekeknek” – hangsúlyozta Erika. A következő könyv is készül már, az unokák inspirálásával, a bajorországi magyar óvodások, kisiskolások „tesztelésével”.

A jövő heti Győri Könyvszalonban is ott lesz Erika, aki nemcsak a saját könyveit, hanem a győri szerzők könyveit is árulja, bemutatja.

Tavaly 50 helyi szerző 130-féle könyve volt a standunkon, idén csak a frissen megjelent köteteket tudjuk kitenni kis asztalunkra” – meséli az író. Mint ismert, idén a Könyvszalonnak a Kisfaludy Könyvtár ad helyet. „Hiszek abban, hogy a győriek büszkék arra, hogy ilyen sok tollforgató ember él itt közöttünk, akik megjelentetik kiadványaikat. Számukra talán az egyetlen bemutatkozási lehetőség a Győri Könyvszalon, ők javarészt máshol nem tudnak megmutatkozni, nem tudják könyveiket árulni – így az idei Könyvszalon róluk szól” – emelte ki Hessling Hegyi Erika.

Mindazoknak, akik kíváncsiak a helyi szerzőkre, az ismert írókra, vagy akik a könyvek szerelmesei, azoknak ott a helyük november 18-án, 19-én és 20-án a Baross úti könyvtárban.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győri Könyvszalon |