Kilenc helyről csaknem 3 milliónyit lopott a sorozatbetörő

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2022.09.28. 20:54

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy jelenleg 33 éves férfi ellen, aki tavaly augusztus és november között hét győri és két győrújbaráti ingatlanba is betört.

A 32 éves férfi jellemzően az ajtók befeszítését és betörését követően jutott be az ingatlanokba, de volt, ahol az üveget törte be, illetőleg olyan hely is, ahol az ablakpántot fűrészelte el. A kilenc helyről összesen 2.829.466 forint értékben tulajdonított el értéktárgyakat: építőipari gépeket, ékszereket, készpénzt, használati tárgyakat.

A bűncselekményeket társa segítségével, ketten követték el, társa azonban időközben elhunyt. A férfit az ügyészség nyolc rendbeli minősített lopással vádolja. Tetteiért vele szemben a halmazati szabályokra tekintettel hét és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – írja az ugyeszseg.hu

A jelenleg is letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság beismerés esetén három év börtönbüntetést szabjon ki. Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – részletezi a hatóság oldala.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #betörés | #bűncselekmény | #ügyészség |