Kiemelkedően családbarát munkahely lett a győri cég

Mireider Máté
2023.05.20. 11:30

A száz munkavállaló alatti kategóriában díjazták a győri Solar 360 Áramtermelő Kft.-t a Családbarát Gálán, a cég Kiemelkedően Családbarát munkahely díjat kapott. Az elismerés mutatja: a munkavállalók elégedettsége legalább olyan fontos, mint a szakmai vagy pénzügyi sikerek.

„Ügyfelek elégedettségét megelégedett munkavállalókkal lehet csak elérni” – írja a cég honlapján, ahol részletezik is, mennyit tesznek dolgozóikért: az irodában játszósarok található a munkavállalók gyerekeinek és a gyerekkel érkező ügyfeleknek, otthoni munkavégzést biztosítanak minden olyan munkakörben, ahol ez lehetséges, ha a dolgozók gyerekeinek iskolai szünete van.

Fontos célkitűzés, hogy a cég dolgozói megtalálják az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet között – emelik ki a közleményben. „Amikor legutoljára felvettem egy kollégát, akkor volt egy olyan elejtett mondata, hogy milyen családbarát hely a cégünk. Akkor több hír is volt a családbarát munkahelyekről, úgyhogy mondtam a kolléganőnek, hogy akkor ezt tegyük hivatalossá is, járjon utána ennek” – kezdte Kádár Csaba, a cég tulajdonosa és ügyvezetője.

„A lehetséges több mint 100 pontból nálunk 83 pont jött össze, ezt az auditor is elmondta, hogy ez nem egy átlagos érték” – osztotta meg Kádár Csaba. „Azzal, hogy kezdeményeztük a Családbarát munkahely tanúsítást, munkaadóként át tudtuk tekinteni a munkavállalói elvárásokat, de a dolgozóinknak is jó, hogy érzékelik, hogy mint egy családban, kaphatnak támogatást tőlünk” – részletezte az ügyvezető. „Fontos, hogy a munkavállalóink jól érezzék magukat, így tudunk együtt jó eredményt produkálni. Kis cég vagyunk, de szeretnénk jó példát mutatni mindenkinek. A családosok tudják, hogy számíthatnak ránk, ha van valami a gyerekkel. Ezt a bizalmat vissza is kapjuk tőlük, nem élnek vissza ezzel” – árulta el Kádár Csaba, aki azt is elmondta: a családbarát hozzáállást az ügyfeleikkel szemben is alkalmazzák, akár a munkavégzés időzítésében, akár a szolgáltatások árában. Minden cégnek javasolja, keressék fel a csalad.hu honlapot, és minősítsék magukat családbarát munkahelyként, mert megéri!

Kapcsolódó témák: #család | #gazdaság | #munkahely |