Kidőlt fák, megrongált épületek: Győrre is riasztást adtak ki!

Győr+ Grafika: met.hu
2023.03.11. 07:17

Győr és környékére is narancssárga, azaz másodfokú riasztás van érvényben heves széllökések miatt. A viharos erejű szél nehezíti a közlekedést és épületeket rongál meg. Nyúlnál fát döntött a 82-es főútra.

Cikkünk frissül!

Szélrekord a vármegyében

11.12: Éppen nálunk, vagyis Győr-Moson-Sopron vármegyében jegyezték fel a legerősebb, 111 km/órás széllökést a reggel 7 óráig tartó időszakban:

Megrongálódott jelzőlámpák, önálló életre kelt kukák

8.44: A közösségi médiában is téma a viharos erejű szél. A Győrben láttam, hallottam csoportban egy megrongálódott jelzőlámpáról tettek közzé fotót ma reggel a Chio-gyárnál:

Fotó: Győrben láttam, hallottam csoport, Facebook

Arról is posztoltak, hogy az éjjel a viharos erejű szél miatt önálló életre keltek a szelektív szemétgyűjtő edények Győr belvárosában:

Fotó: Győrben láttam, hallottam csoport, Facebook

Felsővezeték-szakadás Lébénynél, késnek a vonatok:

Mávinform: 7.35: Szombat reggel leszakadt a felsővezeték Öttevény és Lébény-Mosonszentmiklós között, a helyreállításig ezen a szakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, a hegyeshalmi fővonalon 10-15 perccel megnőhet a menetidő.

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki kilenc vármegyére is szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kora reggel a Kisalföldön, Sopron környékén, majd a Dunántúli-középhegységben, Balatonnál, Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein a déli órákig helyenként 90-100 kilométer/órát meghaladó lökésekre is számítani lehet, majd este csillapodik a szél – írták.

Markáns hidegfront vonul át az ország fölött, az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, a  legerősebb lökések jellemzően 70-90 kilométer/óra körül várhatók.

A tűzoltósághoz elsősorban kidőlt fákról, letört ágakról érkeznek bejelentések főként Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom vármegyéből. Több helyen forgalmi akadályt okoznak és épületeket rongálnak meg a kidőlt fák. Tatabányán egy felújítás alatt álló, háromszintes tömbház tetőszerkezetét rongálta meg a szél.

Nyúlnál, a 82-es főútra dőlt egy nagy méretű fa.

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán.

Forrás: MTI / Katasztrófavédelem / Országos Meteorológiai Szolgálat

Kapcsolódó témák: #Győr | #időjárás | #viharkárok |