Kiállításmegnyitó a Marcal Étteremben

J. Kovács Andrea
2023.11.09. 19:45

A naptárat kicsit megelőzve adventi kiállításmegnyitóra hívta tagjait és az érdeklődőket a Mozgáskorlátozottak vármegyei egyesülete csütörtök délután.

A Marcal Étteremben rendezett összejövetelen többek között részt vett dr. Dézsi Csaba András, városunk polgármestere, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, valamint Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere is. Nagy Józsefné, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és ismertette a kiállító festő, Börzsei Hajnalka életútját.

Megnyitó beszédében dr. Dézsi Csaba András arról beszélt, hogy a mai digitális világban is van még helye a festményeknek. Egészen más érzés nézni egy festményt, mint egy digitálisan elkészített mesterséges képet. S ahogy a festészetnek megmaradt a szimbolikája és érzelemvilága mellett a szerepe, ugyanígy a könyvek sem a múlt emlékei. Szükségünk van a klasszikus, tradicionális értékekre. Vajon milyen az, ha az ember, valamilyen képességében korlátozva éli az életét, vagyis a többiekhez képest hátrányokkal indul? Bár egyértelműen nehezebb helyzet jelent, de azok, akik felül tudnak emelkedni ezen a hátrányon, oly mértékben megerősödnek, hogy nemcsak sorstársaiknak, hanem az egészségeseknek is erőt, példát és szeretetet tudnak adni. – fogalmazott a polgármester.

A rendezvényen átadták a Szabó János díjat, melyet ebben az évben Szente István, az egyesület tagja vehetett át Simon Róbert Balázstól. Az országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a Mozgáskorlátozottak Egyesülete közel háromezres tagságával az egyik legnagyobb létszámú civil szervezet a megyében. Ebből mintegy másfélezren győriek. Azt is hangsúlyozta, hogy minden alkalommal feltöltődve távozik azokról az alkalmakról, melyeket mozgáskorlátozottak vagy fogyatékkal élők között töltött.

Az egyesület elnöke beszámolt a Kovács Miklósról elnevezett ösztöndíj odaítéléséről is, melyet egy későbbi alkalommal adnak át a díjazottnak.

Az eseményen közreműködött Bende Ildikó és Kertes Anna.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: J. Kovács Andrea, Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #kiállítás |