Kiállítás nyílt a Gyirmót Sporthotelben

Németh Boglárka MekliZ Fotóstúdió
2022.12.02. 19:10

A művészetnek is teret ad a Gyirmót Sport és Wellness Hotel. Péntek délután nyílt meg itt dr. Dézsiné Beőthy Hajnalka, festőművész és tanítványainak kiállítása. A képek különleges ún. frezetto technikával készültek, melyben a művész úttörő volt. A különleges tudást pedig át is adja a fiatalabb generációnak.

A megnyitó ünnepségen elsőként dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki egykor szintén Hajnalka tanítványai közé tartozott, és aki képesítést is szerzett a különleges technika művelése kapcsán.

“Szűk Norbert barátom is azt mondta, hogy manapság a művészetet kell az emberekhez vinni, hiszen nem nagyon mennek már az emberek kiállítóterembe, így jó helyszíne a hotel is a tehetség, a művészet bemutatásának. Hajnalka engem nagyon kedvesen fogadott, amikor elmentem hozzá festeni, ami nagyon erős volt Hajniban az az elhivatottság, a szeretete a munkának és fantasztikusan tud tanítani, mert mindig dicsér, hiszen, ha elrontasz valamit, az is művészet. Hajnalkának nagyon pozitív az életszemlélete, sugárzik belőle a boldogság, az empátia pedig a képein is látszik: színes képek pozitív gondolatokkal és szituációkkal. Egy olyan szemüvegen át láttatja a világot, melyen látszik a természet iránti szeretet és alázat”– hangsúlyozta a városvezető.

Kara Ákos, országgyűlési képviselő is beszédet mondott.

“Én a közösségi érzést, élményt ragadnám most meg, hiszen az látható, akik eljöttek, akik itt vannak, hogy mindannyian valamilyen közösségnek az aktív tagjai és aktívan dolgoznak azokért a közösségekért akárhány évesek is ők. Hajni is egy közösségi ember, sokat tesz a közösségért és régóta szívügye, hogy azt a tudást, ami neki van, átadja és már egész fiatal korában megtalálta azt a módot, hogy a festményei által tud adni egy közösség számára.”– emelte ki az országgyűlési képviselő, aki az áhított békéről is beszélt. 

Dr. Dézsiné Beőthy Hajnalka is a tanítást emelte ki munkásságából.

“Valaki egyszer megkérdezte tőlem, hogy mire vagyok büszke. Megmondom őszintén nem a saját tudásomra, hanem arra, amit át tudok adni. Nekem az az életcélom, hogy továbbadjam, amit tudok, féltékenység nélkül, hiszen nincs olyan ember, olyan gyerek, akit ne lehetne rávezetni a művészetre, a festészetre, akár más technikára.” 

A tárlaton a hotel falain kívül egy monumentális mű is látható volt, mely Jézus élettörténetét mutatta be több egymást követő képen megvilágítva. Az ünnepi megnyitón díjakat is átadtak, továbbá Csórics Balázs színművész szavalt és gitározott. 

Kapcsolódó témák: #kiállítás | #művészet |