Kezdődik a hulladékcsökkentési hét

Győr+ Fotó: ewwr.eu
2023.11.18. 19:13

Ebben az évben a csomagolás áll a középpontban. A csomagolóipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a csomagolásmentesség, a csomagolóanyagok újrahasználata, újrahasznosítása.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023-as programsorozata november 18–26. között zajlik. Idén az Energiastratégia Intézet tölti be a 15. alkalommal megrendezendő akcióhét magyarországi koordinátori szerepét, és fogja össze országosan a programhoz csatlakozókat – tájékoztatta lapunkat Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

Ebben az évben a csomagolás áll a középpontban. A csomagolóipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a csomagolásmentesség, a csomagolóanyagok újrahasználata, újrahasznosítása, élettartamuk növelése a fő téma, de természetesen egyéb hulladékcsökkentési akcióval is lehet készülni.

A győri önkormányzat már harmadszor csatlakozik a kezdeményezéshez. 2021-ben közigazgatási kategóriában a harmadik, tavaly pedig az első helyezést érte el az Európai Hulladékcsökkentési Hét során programjaival.

Idén a WHO Egészséges Városok Programiroda és a Környezetvédelmi Osztály közösen szervezi az akciót, melynek jelmondata: Kevesebb hulladék, nagyobb újrahasználat. Adni mindig jó!

Célunk a hulladéktermelés csökkentése, az újrahasználat. Programjainkba igyekszünk minél több korosztályt bevonni. Kezdeményezéseinkkel az önkormányzati cégeket is megkeressük, valamint kiemelt figyelmet fordítunk az iskolásokra.

Az akciókról és egyéb érdekességekről a zoldgyor.hu weboldalon és a Győr+ Média elektronikus felületein lehet tájékozódni.

Mindenkit arra biztatunk, hogy egész évben törekedjen a kevesebb hulladéktermelésre, a tudatosabb vásárlásra, mindezzel elősegítve környezetünk védelmét.

Kapcsolódó témák: #Győr | #környezetvédelem | #Zöld Győr |