Hirdetés

Kétszázan vettek részt az idei diabétesz exatlonon

Fotó: NoKoFoto, Tölgyesi Norbert
Szigeti Sándor
2022.07.18. 20:05

A győri Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület második alkalommal rendezte meg nagy sikerű, „Diab Exatlon” elnevezésű sportnapját. A jó hangulatú esemény helyszíne ezúttal is a sokorópátkai focipálya volt.

Hirdetés

A rendezvény vasárnap reggel kilenc órakor a regisztrációval kezdődött. A nap folyamán a gyerekek egy igazán izgalmas és több mint hatvan méteres akadálypályát teljesítettek. A családi programban az egyéni és csapatversenyek mellett jógázás, pátkai domb-séta, közös ebéd, délután pedig újraélesztési bemutató szerepelt. Az egész napos program eredményhirdetéssel zárult.

A Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület 1985-ben alakult Győrben, azzal a céllal, hogy az egyre növekvő számú cukorbeteg gyermek gondozását, kezelését segítse, illetve beilleszkedését a mindennapi életbe megkönnyítse. Az ilyen rendezvények jó lehetőséget adnak rá, hogy a hasonló problémával küzdő családok találkozási lehetőséget kapjanak és kicserélhessék tapasztalataikat– mondta el a Győr+ Médiának az egyesület elnöke.

Hirdetés

Sólyomné Pausits Katalin hozzátette: a tavalyi első alkalmon 120-an, az idei Diab Exatlonon pedig már 200-an vettek részt. A helyszínt egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően idén is ingyen biztosították számukra, a Sokorópátkai Nőegylet pedig mindenben a segítségükre volt a szervezésben.

A jövő hónapban lesz a hagyományos nyári táborunk, amelyre idén is pillanatok alatt elfogytak a szabad helyek. Harmincöt éve működünk Győrben és a célunk továbbra is változatlan: segíteni és összefogni a győri cukorbeteg gyermekeket és az őket nevelő családokat, hogy tudják: nincsenek egyedül.” – fogalmazott Sólyomné Pausits Katalin.

Galéria: NoKoFoto, Tölgyesi Norbert

Kapcsolódó témák: #diabétesz | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat