Hirdetés
A Föld Hete

Kétszáz Audis cserélte az autót biciklire

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.09.16. 10:39

Közel 200 audis dolgozó biciklizett együtt a Városháza előtti térről az Audi főportájáig reggel. A vállalat így nyitotta meg a „Föld hete” elnevezésű rendezvénysorozatát.

Hirdetés

A „Föld hete” a vállalat szerint a környezettudatosság mellett arra is lehetőséget ad a munkavállalóknak, hogy kilépjenek komfortzónájukból. Egy egyszerű elhatározással elhagyják a jól bevált, kényelmüket szolgáló közlekedési eszközök használatát és lényegében háztól házig támogatják kollégáik munkába járását, a kerékpáros utazást választva.

Az elkövetkező hétben pedig négy pillér, azaz a zöld közlekedés, a zöld gondolkodás, a zöld életvitel és a zöld környezet lesznek a vállalat tevékenységének középpontjában.

Hirdetés

A mai eseményen már kora reggel gyülekeztek a biciklisek a Városháza előtti téren, ahol a polgármester, Dr. Dézsi Csaba András is köszöntötte őket. A város első embere kiemelte: Büszke arra, hogy Európa legkiválóbb minőséget gyártó vállalatának győri munkatársai élen járnak és példát mutatnak a környezettudatosság terén is.

Dr. Dézsi Csaba András arról is beszámolt, hogy Győrnek 600 km autóútja, 400 km járdája és 350 km kerékpárútja van és bár sokszor nehéz az autót biciklire cserélni, azért érdemes és ezt nem csak mint városvezető, hanem mint orvos is ajánlja, hiszen nem csak a természetet, de az egészségünket is védjük ezzel.

Les Zoltán, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának tagja az eseményen elmondta: sajnos a koronavírus járvány többször is közbeszólt a „Föld hete” szervezésében, de végül örül annak, hogy ma, azaz az ózonréteg világnapján és egyben az Európai mobilitási hét kezdőnapján tudták megtartani a közös munkába tekerést.

Nagy György, az Audi Üzemi Tanácsának elnöke is a környezetvédelem fontosságáról beszélt és hozzátette: az Audi munkavállalói pedig egyénileg is elindultak már a fenntarthatóság útján például azzal, hogy szelektíven gyűjtik a szemetet, kevesebb műanyagpalackot és zacskót használnak, vagy megtartva a ma reggeli rutint, kerékpárral mennek a munkahelyükre.

A beszédeket követően, néhány közös fotó is készült, ezután az Audi Hungaria vezetői, köztük Alfonz Dintner autóba szálltak és ők vezették fel a biciklis tömeget a Szent István úton, majd a városon át ért a csapat a vállalat főportájához.

Fotógaléria 1.: Marcali Gábor, O. Jakócs Péter

Fotógaléria 2.: Ács Tamás

likeold
a fb oldalunkat