Hirdetés
Xantus János Állatkert

Két zebracsikóval is bővült az Afrika-kifutó

Fotó: Xantus János Állatkert
Németh Boglárka
2021.08.03. 12:27

Nem unatkozott az elmúlt időszakban a zebracsapat csődöre a győri állatkertben, ugyanis két kis zebra is született. Egyikük még június, míg a másik július elején jött a világra. A kicsik apja közös, de anyjuk más, így csak féltestvérek.

Hirdetés

Gondozójuk szerint a kicsik születése komplikációmentes volt, a patásokra jellemzően születésük után azonnal lábra álltak és úgy tűnik hamar befogadta őket a zebracsapat.

Fotó: Xantus János Állatkert

Ma vidáman nyargalásztak a többiek között, egymással is ismerkedtek: vagy együtt szaladtak vagy szaglászták egymást. Bár a fiatalabb csikó anyja mohón majszolta az almát és a répát, a kicsiknek ez egyelőre tilos, ugyanis pár hónapig csak anyatejjel, szénával és fűfélékkel táplálkoznak.

Hirdetés

Az is feltűnő, hogy egyelőre a kicsik csíkjai nem olyan élesen láthatóak, mint a kifejlett példányoké, továbbá a fehér csíkok mellett a jövőbeni feketék még csak sötétbarnák, ahogy a sörényük is.

Fotó: Xantus János Állatkert

A zebrák egyik különleges tulajdonsága, hogy a csíkjaik ugyanúgy funkcionálnak, mint az ujjlenyomat az embereknél: nincs két egyforma.

A két zebrának egyelőre nem adtak nevet és képletesen örökbe sem lehet fogadni őket, hiszen elég valószínű, hogy mivel csődörök idővel átkerülnek majd más magyarországi vagy európai állatkertbe.

A Győr+ Televízió forgatott is az állatkertben:

Fotógaléria: Xantus János Állatkert

Kapcsolódó témák: #Győr | #Xantus János Állatkert |
likeold
a fb oldalunkat