Győr: két kisgyermeket hagyott maga után a tizedikről kizuhant nő – élettársát letartóztatták

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2023.03.31. 16:28

Egész Győrt megdöbbentette annak a nőnek a tragikus halála, aki csütörtökön zuhant ki egy Szent Imre úti társasház 10. emeletéről. A bíróság az esettel kapcsolatban pénteken elrendelte a vele egy háztartásban élő férfi letartóztatását, akit emberöléssel gyanúsítanak. Kiderült az is, a férfit korábban már elítélték erőszakos bűncselekmény miatt.

Két kisgyermeket hagyott maga után az a 26 éves nő, aki rejtélyes módon zuhant ki egy győri panelház tizedik emeletéről csütörtökön. Az áldozat az év elején költözött Győrbe. A pletykák szerint a zuhanás előtt veszekedtek a szintén a lakásban tartózkodó élettárssal – írja a metropol.

A Győri Járásbíróság nyomozati bírája ma elrendelte annak férfinak a letartóztatását, aki összefüggésbe hozható a tegnapi napon az egyik győri társasház 10. emeletéről kizuhant sértett halálával.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta. A gyanúsított terhére rótt bűncselekményt – az emberölés bűntettét – a Btk. 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A bíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye arra figyelemmel, hogy a gyanúsított 2022. nyarán szabadult feltételesén korábbi, erőszakos bűncselekmény miatti szabadságvesztés büntetéséből.

A gyanúsítottat illetően fennáll továbbá a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás megnehezítésének reális veszélye is tekintettel arra, hogy a gyanúsított az elkövetés helyszínéül szolgáló lakásba költözne vissza, ha szabadlábra helyeznék, ahol a gyanúsított édesanyja és más családtagjai is élnek.

A döntéssel szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék jár el.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #haláleset | #tragédia |