Hirdetés
Baleset

Busz elé hajtott egy kétéves kisgyermek

Fotó: police.hu
Győr+
2021.02.22. 13:03

Egy kétéves gyermek hajtott az úttestre az autóbusz elé.

Hirdetés

Frissítés:

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályát, hogy megkérdezzük, a helyszínen lévő szülőt milyen felelőség terheli:

Hirdetés

 „Az eset kapcsán a rendőrség vizsgálja a szülő büntetőjogi felelősségét. – írják, majd tájékoztatásul még közölték: „A történtek megjelenítésével kapcsolatban azonban a rendőrség célja elsősorban a figyelemfelhívás volt, azaz a kriminalizálás helyett inkább az általánosítható tapasztalatokra szerettük volna a hangsúlyt fektetni. A közlekedés veszélyes üzem. A gyalogjárdán haladás is fokozott óvatosságot követel meg. A gyermekkorú veszélyérzete még nem fogja át a cselekedete súlyát, így a felelősség a balesetek elkerülése érdekében mindenképpen a szülőt terheli.

Korábban írtuk:

Győrben, a Hédervári úton, a Duna utca felől a Szövetség utca irányába haladt február 19-én 13 óra 20 perckor egy műanyag kismotoron egy két éves kisfiú, akit édesanyja körülbelül 15 méterre gyalogosan követett. A gyermek gondolt egyet, majd a járdáról a parkoló autók között az úttestre haladt.

Az ütközést a neki jobbról érkező helyi járatú autóbusz csak úgy tudta elkerülni, hogy buszsofőr vészfékezett, aminek következtében a tömegközlekedési eszközön egy utas elesett és megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A gyermek a baleset bekövetkeztekor az autóbusz bal első kereke mellett állt meg műanyag motorjával.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja a szülők figyelmét arra, hogy kisgyermekükkel történő közlekedésük során mindig követeljék meg, hogy a gyermek a szülők mellett, karnyújtásnyira haladjon, akár gyalogosan vagy bármilyen játékeszközön közlekedjék is!

A kicsik részére készült lábbal hajtható kismotorokkal, futóbiciklikkel a gyerekek rendkívül gyors haladásra képesek a szülők gyalogos közlekedéséhez viszonyítva.

Gyermekünk biztonságos közlekedésre nevelésében a családnak kiemelt szerepe van. A kisgyermek először a szüleitől látja, hogy hogyan kell közlekedni, akár gyalogosan, később kerékpárral, vagy autóban ülve. Akarva-akaratlanul veszi át a jó, vagy éppen a rossz szokásokat, ezért a közlekedésben a család példamutatása elengedhetetlen.

Egészen kicsi kortól igyekezzenek a szülők elmagyarázni a legkisebbeknek, hogy mit, hogyan és miért kell csinálni az úton közlekedve. Tanítsuk meg nekik, hogy a gyalogos a járdán van a legnagyobb biztonságban, az út egyik feléről a másikra való átjutás – lehetőség szerint – a gyalogátkelő helyen történjen. Mutassuk meg, hogyan kell helyesen és biztonságosan átkelni a zebrán!

“…hogy mindenki hazaérjen!”

Kapcsolódó témák: #baleset | #balesetmegelőzés | #közlekedés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat