Hirdetés
Polgármesteri közlemény

Kerti hulladék égetése

Fotó: Dr. Dézsi Csaba András Facebook oldala
Győr+
2021.03.26. 13:47

Tájékoztatás a kerti hulladék égetésének szabályairól Győrben.

Hirdetés

A mai napon polgármesteri közleményt tett közzé Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, amelyet ezúton változtatás nélkül közlünk:

„Kedves Győriek!

A jövőben azt tervezzük,  hogy a kerti nyesedékek komposztálását aprítékoló gép segítségével fogjuk biztosítani a lakosság részére. Ezt a szolgáltatást előre egyeztetett időpontban kérhetik majd a lakosok. 

Húsvét hétfőt követő naptól április végéig minden nap 8 és 17 óra között , ünnepnapok kivételével Győr város közigazgatási területén belül engedélyezett lesz a kerti hulladék (száraz ág, egyéb fás szárú növény) égetése. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi veszélyhelyzet ideje alatt lehetővé teszi a kormány, hogy ezt helyi önkormányzati rendeletben szabályozzuk.

A környezetre veszélyes anyag égetésétől (gumi, műanyag) mindenki tartózkodjon.

Ezt a rendeletet a kertvárosi környezetben élő lakók érdekeit figyelemmel kísérő önkormányzati képviselők  egyhangú kérése alapján hoztam meg.

Kérek mindenkit legyenek tekintettel a szomszédokra, hogy senkit ne zavarjon az égetés során keletkező füst. Kérem, hogy a nedves hulladék, illetve a lágy szárú növények égetését mellőzzék.

A részletes rendelet szövegét a kihirdetést követően közzétesszük a gyor.hu honlapon és a Facebook oldalamon.

Dr. Dézsi Csaba András, polgármester”.

Forrás: Városháza Sajtó, Győr

Hirdetés