Baleset

Kerítésnek csapódva állt meg

Fotó: police.hu
Győr+
2022.07.12. 18:35

A kutyájához fordult hátra a vétkes sofőr, mikor elvesztette az uralmat a jármű felett.

Egy 30 éves győri nő közlekedett Skoda típusú személygépkocsijával Győrben, a Szent Imre úton, Kismegyer felől a Szauter út felé július 11-én 5 óra 30 perc körüli időben. Haladása során hátrafordult az autóban szállított kutyájához – elvesztette uralmát a járműve felett – és áttért a szemben lévő forgalmi sávba, ahol felhajtott a járdára. Az autó a járdán először nekiütközött egy szabályosan várakozó gépkocsinak, majd elütötte a kerékpársávon biciklijét toló 62 éves helybéli férfit. Ezután tovább sodródva egy kerítésnek csapódott.  A balesetben az okozó sofőr és a kétkerekűjét toló férfi megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy amennyiben kisállattal utaznak:

–  Használjanak kifejezetten kutyák számára fejlesztett biztonsági eszközt: hámot, biztonsági ülést vagy biztonsági övet
–  Ha nincs speciális rögzítő eszközük, a kutya a hátsó ülésen, egy utas felügyelete mellett utazzon, de semmiképp sem
szabadon

–  Ne engedjék, hogy a kutya kilógassa a fejét az ablakon, mert ez a járművezetőre, a többi közlekedőre és házikedvencünkre nézve is balesetveszélyes lehet.

A házikedvencekkel való biztonságos utazás módjairól korábban itt írtunk:

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #baleset | #kutya | #rendőrség |