Képtelen történetek

Farkas Mónika Fotó: Ács Tamás
2024.03.04. 20:38

Fiatalon a szerelemre és a szabadságra vágyunk leginkább. Ebből az alaphelyzetből indul ki a Győri Nemzeti Színház Képtelen királyság című előadása is, mely egy kortalan világba kalauzolja el a nézőt.

Zakariás Zalán rendezésében egy uralkodót ismerhetünk meg, aki különféle történésekkel szórakoztatja magát. VII. Olivér egy szép napon úgy dönt, hogy a kötöttségek, a trón és a gazdagság helyett a köznép közé, a csábító Velencébe vágyik.

Szerb Antal fejlődésregényét Bereczki Ágota dramaturg dolgozta át, zenéjét Kovács Adrián, A helység kalapácsának komponistája szerezte, a díszletért Csiki Csaba, míg a jelmezekért Kovács Alíz a felelős. A szürreális képekben gazdag, élő zenével és tánccal fűszerezett előadás főszerepében a Junior Prima-díjas Hajdu Tibort láthatjuk.

A Kulisszák mögött című magazinműsor második részében egy győri család civodásokkal teli életébe pillanthatunk be. Julcsi a felvételijére készül, Marci pedig egész nap csak játszana, a háttérben pedig ott húzódik egy családi tragédia. A hétköznapi viszályok Ilma mama érkezésével gyökeres fordulatot vesznek.

Móczár Bence Hedry Mária Virtuália című mesejátéka alapján írta meg kortárs színművét a győri társulat színészeire.  A Győri Nemzeti Színház EternalGames – A Végtelen játékai című előadása több aktuális témán keresztül szólítja meg a fiatalokat és azok szüleit, rávilágít a kommunikáció hiányára, a virtuális függőségre és a traumák fel nem dolgozására. A kitűnő darabot márciusban bérletszünetes előadásként tűzi műsorára a teátrum.