Hirdetés
Nem csendesül az időjárás

Kedden is viharos szél jön

Fotó: katasztrófavédelem
Győr+
2020.02.11. 06:26

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Hirdetés

Frissítés: 13:55-kor visszavonták a meteorológiai riasztást.

Korábban írtuk: Hétfőn országszerte 475 helyszínen dolgoztak a tűzoltók a viharos időjárás okozta káresetek felszámolásán. Megyénkben kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt, lehasadó ágak veszélyeztettek vezetékeket, de épületkárokról, és kidőlt villanyoszlopról is érkezett bejelentés.   Az előrejelzések szerint kedden hasonlóan szeles időnk lesz.

Hirdetés

Kedden is erősen szeles időre kell készülni, az ország északi felén viharos, délen erős, élénk nyugati, északnyugati szél várható. 

Reggeltől ismét sokfelé viharossá fokozódó előbb nyugati, majd északnyugati irányba forduló szélre lehet számítani, 65-90 km/h-s, az északi országrészben elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken, valamint az Észak-Dunántúlon 90 km/h-t meghaladó legerősebb lökésekkel, emiatt mára is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jelenleg másodfokú riasztás van érvényben.

A délutáni órákban veszít erejéből a szél, de erős lökések (45-60 km/h) még az éjszaka folyamán is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel az északi országrészben és az Alföldön.

Folyamatosan frissülő időjárási előrejelzésünk ezen a linken olvasható.

Kapcsolódó témák: #időjárás |
likeold
a fb oldalunkat