Kazinczy: jelenlétiben csinálnák végig a tanévet

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.11. 12:03

Jelenléti oktatásban kezdenénk meg szeptemberben az új tanévet és abban is szeretnénk végigcsinálni az egész 2022-2023-as időszakot. Ezt mondta a Győr Plusznak Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója. Az iskolavezető úgy fogalmazott, szerinte a Covid-járvány sokat ártott az oktatás minőségének, bár a diákok elért eredményei nem ezt tükrözik. Németh Tibor kiemelte, tanulóik közül sokan táboroztak a nyáron, a tanárok pedig már az új tanévre készülnek. A Kazinczyba már a tankönyvek is megérkeztek.

Hirdetés

Üres folyosók és üres tantermek. Nem meglepő módon Győr egyik legmeghatározóbb gimnáziumában is dübörög a nyári szünet. Sikeresen lezárták az elmúlt tanévet, bár az igazgató szerint a járvány sokat ártott az oktatás minőségének.

Túléltük a Covidos időszakot, a többség nem is szenvedett semmiféle hátrányt, hála a digitális kompetenciák magas szintű elsajátításának, de azért a kisebb évfolyamoknál egyértelműen érezhető, hogy az otthonról tanulás, csak tűzoltás volt és a későbbiekben bőven lesz pótolnivaló a tanulmányok tekintetében– mondta Németh Tibor. A nyár a diákok számára aktív pihenéssel és sok-sok táborozással telik, míg a tanárok továbbképzéseken vettek vagy vesznek részt és már gőzerővel az új tanévre is készülnek.

Sok-sok táborban voltak és vannak is diákjaink, nekik az aktív pihenésről szól a nyár, a pedagógus kollégák közül pedig sokan önszorgalomból végeztek el különböző tanfolyamokat, aztán pedig pótolnunk kellett a nyugdíjba ment pedagógusokat, ami nem könnyű feladat, de mostanra azt hiszem sikerült ezt is megoldanunk” – hangsúlyozta a Kazinczy Gimnázium igazgatója.

A korábbi tapasztalatok alapján a Kazinczyban mindenképpen jelenlétben indítanák a 2022-23-as tanévet és lehetőleg abban is fejeznék be. Az iskolában az esetleges gázhiánytól sem tartanak, hiszen távfűtésük van, így zavartalan zajlódhat a tanítási szezon.

Németh Tibor (Fotó: Z. K. Á.)

Mindenképpen jelenlétben kezdjük az új tanévet és remélhetőleg abban is fejezzük be, vagyis a Covid minden bizonnyal nem befolyásolja az oktatást, de a gázhiány miatt se fáj egyelőre a fejünk, távfűtéses iskola vagyunk, minimális gázt használunk, nagyon remélem, hogy ez sem okoz problémát az új tanévben, amire nagyon készülünk” – emelte ki a direktor.

A Kazinczyba már a tankönyvek is megérkeztek, amiket augusztus végén szortíroznak és csoportosítanak, aztán nagyjából három hét múlva ismét élettel telik meg a gimnázium, hiszen kezdődik is a remélhetőleg problémamentes 2022-2023-as tanév.

Hirdetés