Lakossági fórum

Kara: Nekem fontos az emberek véleménye

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.15. 10:40

A nagy beruházásokat nem csak meg kell szerezni a térség és a térségben élők számára, de folyamatosan ki is kell kérni az emberek véleményét a fejlesztésekről. Ezt mondta a Győr+ Médiának Kara Ákos, aki hétfő reggel a 83-as számú főút folyamatban lévő bővítésével és új nyomvonalra helyezésével kapcsolatban tartott lakossági fórumot. Az országgyűlési képviselő szerint olyan fejlesztéseket kell megvalósítani, amire a leginkább szüksége van a lakosságnak, és a több mint 90 milliárdból készülő új 83-as pontosan ilyen.

Több, mint egy hete üzemkész a gyirmóti turbó körforgalom, a fejlesztés a 83-as számú főút új nyomvonalra helyezésének és kétszer kétsávosításának részeként valósult meg.

Több mint 90 milliárd forintból készül az ország jelenlegi legnagyobb közlekedési fejlesztése, amit a térség képviselője kezdeményezett.

„Most már látványosan készül a Győr és Pápa közötti útszakasz, amit a ménfőcsanakiak és a gyirmótiak is testközelből megtapasztalhatnak, őket is komolyan érinti a fejlesztés, hiszen két turbó körforgalom is készül, ami megkönnyíti a két érintett városrészből a főútvonalra csatlakozást” – mondta Kara Ákos.

Nem csak a nagy beruházásokat kell ide hozni, de közben folyamatosan meg kell kérdezni az emberek véleményét is. Kara Ákos örömmel fogadta azt a kezdeményezést is, hogy kerüljön nyomógombos jelzőlámpa az új turbó körforgalomba. „Fontos, hogy az itt élők véleményét is meghallgassam, meghallgassuk, nekik milyen esetleges plusz igényeik vannak a fejlesztéssel kapcsolatban és éppen egy gyirmóti hölgy vetette fel, hogy az Új Élet úti turbó körforgalomba nyomógombos jelzőlámpa kellene, hiszen rengeteg gyalogos közlekedik erre, az ő biztonságuk érdekében hasznos lenne a lámpa felszerelése” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Egy lelkes gyirmóti kezdeményezte, hogy ha lehet, telepítsenek nyomógombos jelzőlámpát a körforgalomba. Sós Eszter szerint több okból is fontos lenne a lámpa. „Sokan járnak a csanaki Petőfi Iskolába, akik itt szállnak le a buszról és mennek át a 83-ason, de Győrszemere-Nagyszentpálról is sokan járnak ebben a városrészbe, nekik szintén át kell kelniük a forgalmas főúton. Illetve a Gyirmótra fociedzésre járók is rendszeresen itt közlekednek, ősszel és télen már szürkületben vagy sötétben, így nekik is nagy segítség lenne a nyomógombos lámpa” – fogalmazott Sós Eszter.

A fejlesztésért felelős beruházó, a NIF, nyitott a jelzőlámpa telepítésére és a képviselő is mindent megtesz ennek megvalósulásáért. A 83-as új nyomvonalra helyezése és kétszer két sávosítása egyébként a tervek szerint 2023 negyedik negyedévére készül majd el.

A hétfő reggeli lakossági fórumon egyébként nagyjából egy tucatnyi érdeklődő tette fel kérdéseit és mondta el véleményét az útfejlesztéssel kapcsolatban.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos