Győr-Pannonhalma

Kara Ákos: nagyon sokan fogják használni az új kerékpárutat

Győr+
2021.08.14. 15:07

A Győr és Pannonhalma közötti 17,7 km hosszú kerékpárutat szeptember végére hivatalosan is átadják a bringásoknak. Ez a beruházás közel 2 milliárd forint értékű fejlesztést jelent térségünk számára.

„Győr és a térség országgyűlési képviselőjeként azért kezdeményeztem a Győr–Nyúl–Écs–Pannonhalma közötti kerékpárút megépítését, mert biztos voltam benne, hogy turisztikai céllal és a településeken belüli közlekedésre is sokan fogják használni ezt az új utat” – mondta el a Győr Plusznak Kara Ákos.

A kerékpárút építésével kapcsolatban még számos feladat van, ezért szeptember közepéig folyamatos lesz a munkavégzés Nyúlon, illetve Győrben, a Szent Imre úton és Kismegyernél. A kivitelező ígérete szerint szeptember közepére kerülnek helyükre a 82-es út mellett szükséges szalagkorlátok is.

Kara Ákos hozzátette, hogy a kivitelezési munkák során sok szakmai és lakossági egyeztetést szervezett, tartott.

„Nagyon sok lakóval beszéltem magam is, és folyamatosan közvetítettem a felvetéseiket az illetékes állami szervezetek felé. Nagyon sok probléma meg is oldódott ezek közül. Többségében olyan műszaki vagy korábbi tervezési problémát kellett megoldani, amelyek a kivitelezés közben derültek ki.”

Kara Ákos a jövőbe nézve már újabb kerékpáros fejlesztéseket szeretne megvalósítani. Így ősszel megkezdődik a Győr–Gönyű kerékpárút folytatásában a Komáromig tartó szakasz építése. Emellett pedig az országgyűlési képviselőként azért is dolgozik, hogy a Ménfőcsanak–Tényő–Sokorópátka bringaút tervezésére is jusson kormányzati forrás.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Kara Ákos | #kerékpárút | #Pannonhalma |