Kara Ákos: “Biztosan elkészül a PÁGISZ fejlesztése!”

Ficsór Dávid Fotó: Marcali Gábor
2023.06.06. 12:02

Látványos szakaszához érkezett a Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Technikumának milliárdos fejlesztése. Felkerültek a zöld homlokzati elemek az új épületszárnyakra, és a legtöbb helyen már az állványokat is lebontották. Jó hír, hogy a munkálatok nem állnak meg a válság ellenére sem, a PÁGISZ biztosan elkészül. Ezt Kara Ákos, az intézmény bővítését kezdeményező országgyűlési képviselő jelentette be kedden a Győr+ Médiának.

„Az elmúlt időszak sok megoldandó feladatot és kihívást adott, melyeket egy országgyűlési képviselőnek kezelnie kell. A borzalmas háború, a drasztikusan megnövekedett energiaárak, és több más tényező is odáig vezetett, hogy a fejlesztéseknél elsősorban az lett a kérdés, hogy be tudjuk-e fejezni. Most nyugodt szívvel mondhatom, hogy az elmúlt hetek tárgyalásai eredményre vezettek, az iskolának, és a szakképzési centrumnak a rendelkezésére állnak a befejezéshez szükséges források” – fogalmazott Kara Ákos.

A fejlesztés során 11 új, modern tanterem létesül az új épületszárnyban, mellyel 615 diák számára szeretnék megteremteni a modern szakképzés feltételeit.

A Győri Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, az elmúlt időszakban országszerte megnőtt a technikumok népszerűsége a diákok körében.

„Azt gondolom, azzal, hogy egyre több diák választja a szakképzést, nagy szerepünk van abban, hogy megfelelő színvonalú infrastruktúrát tudjunk biztosítani. Ez a beruházás ebben meghatározó fontosságú, hiszen egy mintaiskola jön létre, ami minden elemében megújul” – hangsúlyozta Gede Eszter.

A tanulók és az oktatók nap mint nap építési körülmények között, nem a megszokott ritmusban tanulnak és dolgoznak. Ráadásul hamarosan elkezdődnek az érettségi és szakmai vizsgák is, ahol összesen 250 diák számol be tudásáról.

„Naponta egyeztetünk az építésvezetővel, hogy ne zavarjuk a vizsgákat. Komoly koncentrációra van szükség és szigorú szabályoknak kell megfelelni mind a vizsgákhoz, mind a napi munka összehangolásához. Mindenki hoz áldozatokat és mindenki tesz azért, hogy tényleg békében és balesetmentesen tudjon a kivitelezés és az iskola működése is folyni – emelte ki Hatos Hajnalka, a PÁGISZ igazgatója.  

A korábbi energetikai fejlesztésnek, ami az intézményben zajlott már mérhető eredményei vannak. A mostani beruházás pedig nyár végére készülhet el, az új tanévben már komoly szerepe lehet az épületszárnynak. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #beruházás | #fejlesztés | #híradó | #Págisz | #szakképzés |