Július 1: zárva a hivatal, és a patikák, rendelők is

Győr+ / MTI Fotó: Marcali Gábor
2024.07.01. 11:45

Július 1-jén, a Közszolgálati Tisztviselők Napján Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az ügyfélfogadás szünetel. A hétfői Semmelweis-nap miatt pedig az egészségügyi dolgozóknak is szabadnapjuk van.

2011 óta munkaszüneti nappal ünneplik Semmelweis Ignácot, így zárva tartanak a háziorvosi-, a fogorvosi-, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, a gyógyszertárak.

Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július elsején az ügyeleti rend szerint biztosítják, amely vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is.

A nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az NNGYK honlapján található gyógyszertár-adatbázisban, a https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso linken érhető el. Ezenkívül az Egészségablak applikációban is megtalálható az ezen a napon is elérhető gyógyszertárak listája.

Az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat abban az esetben, ha mérgezés gyanúja merül fel. A toxikológiai tájékoztató szolgálat a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöldszámon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Ezen kívül a nap 24 órájában hívható az Egészségvonal, a contact center munkatársai július elsején is fogadják a 1812-es zöldszámra érkező hívásokat – áll a közleményben.

Kapcsolódó témák: #Győr | #orvosi rendelők | #patika | #zárva |