Kultúra

Jubileumi könyvszalonra készülnek

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.11.09. 11:25

Egy év szünet után ismét élettel és könyvekkel telik meg a Győri Nemzeti Színház minden szeglete. A koronavírus-helyzet tavaly nem tette lehetővé a Győri Könyvszalon megrendezését, idén november 19. és 21. között azonban újra minden a könyvekről és a kultúráról szól majd Győrben.

A 20. eseményt a Győri Nemzeti Színház épületében és a Kisfaludy Károly Könyvtárban rendezik. A jubileumi rendezvényre 130 programmal készülnek a szervezők. Bemutatkoznak a 750 éves évfordulóra készült győri könyvek, amelyek közül az egyik kuriózum a „Győr története a kezdetektől 1447-ig” című alkotás, amely az ötkötetes várostörténeti sorozat első része és 340 oldalon mutatja be a legfrissebb várostörténeti adatokat ebből az időszakból.

A Győri Könyvszalon Alkotói Díját idén Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, filmrendező kapja. Az ünnepi műsorban közreműködik Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész. Dráma a Szalonban címmel folytatódik a közkedvelt Kortársasjáték, ami a Győri Nemzeti Színház hagyományos drámaversenye, és szokásoknak megfelelően több pályázat díjazása is a hétvégén zajlik majd.

A könyvvásár, és a Könyvszalonhoz kapcsolódó egyéb rendezvények védettségi igazolvánnyal látogathatók. Részletes programok a gyorikonyvtar.hu oldalon találhatók.

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid