Jubileumi kenyérfesztivál a Széchenyi téren

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2022.09.14. 16:23

Szombaton rendezik meg a 20. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozót a Széchenyi Téren. 10 pékség, 17 kézműves és 7 népművészeti kiállító hozza el portékáit. A kulturális és zenei programok mellett a pékek többféle termékekkel szakmai versenyre is benevezhetnek.

Minden összeállt, hogy most hétvégén Győrben, a jubileumi kenyérfesztivál lenyűgözze az érdeklődőket, derült ki az esemény sajtótájékoztatóján a Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

„Teljesen belakjuk majd a Széchenyi teret. A kiállítók mellett színpadi produkciókra is számíthat a nagyközönség. Kiemelném Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar délutáni fellépését. A rendezvény alapításakor az is cél volt, hogy szakmai versenyekkel mutassuk meg a pékek felkészültségét, tudását” – mondta a hétvégi eseményről Dr. Lakatos István, a megyei kamara kézműipari tagozatának elnöke, aki két évtizeddel ezelőtt útjára indította a fesztivált.

Az esemény évről-évre fejlődött és kivívta szakmai körökben is az elismerést. A rendezvény mellé egyre több támogató állt. A Győri Önkormányzat a technikai feltételeket biztosítja.

„Ha egy fesztivál húsz évet megél, az már önmagában nagyon komoly teljesítmény. Ráadásul úgy gondolom, hogy az emberek figyelmét fel kell hívni arra, hogy mennyi ember munkája kell ahhoz, míg a mindennapi kenyerünk az asztalunkra kerül” – emelte ki Dr. Fekete Dávid a körzet önkormányzati képviselője.

A koncertek mellett hagyományőrző programok is színesítik a fesztivált.

Idén először a pék tanulók külön kategóriában indulhatnak szakmai megmérettetésen. A közönségnek is lesz feladata, mert megválaszthatja a fesztivál kiflijét. A szervezők meghirdették az otthon sütők versenyét is, amelyre még lehet jelentkezni a 20. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó Facebook oldalán.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #kenyérfesztivál | #koncert | #pékáru | #széchenyi tér |