Miért érdemes péknek tanulni Győrben?
Cikkünkben egy olyan szakmát veszünk górcső alá, melynek előállított termékével nap, mint nap mindannyian találkozunk, de a mögötte rejlő munkát nem ismerjük igazán.
Cikkünkben egy olyan szakmát veszünk górcső alá, melynek előállított termékével nap, mint nap mindannyian találkozunk, de a mögötte rejlő munkát nem ismerjük igazán.
Kellemes illatfelhő lengi be szeptember 16-án szombaton a belvárost, hiszen a Széchenyi téren rendezi meg a 21. Euroregionális Kenyérfesztivált és Kézműves Találkozót a kamara kézműves tagozata. Pénteken a Győr+ Reggeliben a részletekről meséltek a szervezők.
Szombaton rendezik meg a 20. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozót a Széchenyi Téren. 10 pékség, 17 kézműves és 7 népművészeti kiállító hozza el portékáit. A kulturális és zenei programok mellett a pékek többféle termékekkel szakmai versenyre is benevezhetnek.
Tízből hat magyar naponta vásárol kenyeret, egy átlagos háztartás 1,6 kilogramm kenyeret fogyaszt hetente - közölte a JÓkenyér a megbízásából készült kutatás alapján.