Jubileumi katarzis, jön a legkirályabb koncertélmény

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2023.11.02. 16:14

Boldizsár Miklós ezredforduló című drámája alapján egy rockopera keresztmetszetet álmodott színpadra Feke Pál. A Junior Príma és Artisjus-díjas művész rendezője és producere az István, a király koncertelőadásnak, mely december 30-án az Audi Aréna Győrt robbantja fel. Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Dézsi Csaba András is méltatta a produkciót, és annak örök érvényű mondanivalóját, mely a mai napig a lelkünkig hatol.

40 évvel ezelőtt Bródy János és Szörényi Levente egyfajta missziós produkciót hozott létre, mely minden generációt megszólít, slágereit pedig azóta is nosztalgikusan éneklik. Az István, a király jubileumi koncertturnéja városunkban is varázsolni fog, december 30-án az Audi Arénában sztárfellépők várják a publikumot.

„Óriási büszkeség van bennem, hiszen mikor a Győr Projekt Kft. vezetője lettem a célok között szerepelt, hogy az arénát értékes tartalommal, saját szervezéssel töltsük meg. Nagy megtiszteltetés, hogy az István, a király jubileumi sorozatának lehetünk az egyik állomása. Bízom benne, hogy ez az első, de nem az utolsó ilyen volumenű rendezvényünk” – árulta el Nagy Gergely a sajtótájékoztató kezdetén.

Hasonlóképpen vélekedett az együttműködésről a produkció ötletgazdája Feke Pál is. „Két éve a Csókkirályt mutattuk be ugyan így a Győr Projekttel, és nem titok, hogy akkor is nagy sikert arattunk. Egy Magyarországon működő produkciós cég összeteheti a két kezét, amikor egy ilyen helyszínre kap meghívást. Idén Tokajban a Fesztiválkatlanban dupla előadásban mutattuk be ezt a koncertelőadást, mely hazánk legnagyobb rockoperájából táplálkozik. Több mint 15 állomásos a turné, ennek egy különleges pontja Győr, hiszen a város meghívására hozzuk el az előadásunkat a közönségnek” – ismertette a Junior Príma és Artisjus-díjas művész.

A producer kiemelte, új szlogennel hódítanak: Ajándékozzon élményt karácsonyra. „Itt a lehetőség, meg lehet lepni a családot, az időseket, az új generációt. Minden vágyam az volt, hogy egyszer megkaphassam a koncertváltozat jogait, az összeállítással 3 éve haladunk előre, idén azonban átformáltam, látványos elemekkel, színpadi show-val, animációval pezsdítettük fel, katartikus élményben lesz része a közönségnek. Kiváló énekesek szerepelnek a produkcióban, a többi között Malek Andrea Sarolt szerepében, vagy a Koppány bőrébe bújt Vadkerti Imrét is láthatják az érdeklődők. Monumentális, nagy formátumú, egy részes koncerttel készülünk. December 30-án felrobbantjuk az arénát, mindent megteszünk, hogy óriási élmény legyen” – tette hozzá a rendezőként is bizonyító Feke Pál.

A találkozón végül dr. Dézsi Csaba András szólt a sajtó megjelent képviselőihez.

„Egy polgármesternek az a fontos, hogy működjön a város, és az úgy működik jól, ha a kulturális élmények is kiemelkedőek. Felejthetetlen zenetörténelmi mű az István, a király. Több olyan rockopera született hazánkban melyek izgalmasak voltak a Jézus krisztus szupersztár után, de az István, a király volt az, mely megközelítette, ha nem, fel is múlta annak sikerét. Megérdemli a produkció az Audi Arénát, mindenkit arra buzdítok, hogy váltsanak jegyet az előadásra, hiszen nemcsak egy fantasztikus kikapcsolódás, de érzelmileg is hat az ember lelkére. Eltelt 40 év, de a mondanivalója ma is aktuális” zárta a csütörtöki eseményt a városvezető.

Az eseményre jegyeket a jegymester.hu felületén, valamint személyesen a Baross úti látogatóközpontban (9021 Győr, Baross Gábor út 21.) lehet vásárolni. A látogatóközpont nyitvatartása: hétfő-péntek 9:00 – 17:00, szombat 9:00 – 13:00.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta