Jótékonysági örmény bált rendeztek Győrben

Győr+ Fotó: Mekliz Fotó
2024.03.02. 11:59

Huszonharmadik alkalommal rendeztek örményt bált Győrben. Az eseményen dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere köszöntötte az est résztvevőit, amelynek bevételét ezúttal is jótékony célra fordítják.

„Győr nagyon sikeres város, amely az itt élő emberek tehetségének, szorgalmának és munkájának köszönheti azt, ahol ma tart. A városban nagyon sok nemzetiségi közösség él, köztük az örmények, akik jelentős szerepet játszottak a magyar történelem több fontos eseményében, például az 1848-49-es forradalom- és szabadságharcban. Polgármesterként mindig nagyon boldog vagyok, ha azt látom, hogy egy közösség olyan összetartó és aktív, mint a győri örmények, hiszen a civil társadalom részeként nem csak színesítik, hanem erősítik is a közösségünket, az örmény önkormányzat elnökéhez ráadásul barátság is fűz” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

Dr. Dézsi Csaba András

„2002 óta létezik Győrben örmény nemzetiségi önkormányzat, a városban pedig nagyjából 200-250 örmény származású ember lakik. Az idei már a huszonharmadik bálunk, ahova nagy örömünkre és mintegy száz vendég fogadta el a meghívásunkat. A hagyományoknak megfelelően az idei bál is jótékony célokat a szolgál, az est bevételét a győri Bárczi Gusztáv gyermekotthon lakóinak karácsonyi ajándékozására fordítjuk. Évente azonban nem csupán jótékonysági bált, hanem jótékonysági-, gasztronómiai- és emléknapokat is szervezünk, rendkívül színes tehát a programpalettánk” – emelte ki a Győr+ Média kérdésére Agekjan Ajasztan, a Győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Dr. Issekutz Ákos köszöntője

Dr. Issekutz Ákos, az Országos Örmény Önkormányzat alelnöke elmondta: huszonegy évig élt Győrben, ezért nagy öröm számára, hogy visszatérhetett ebbe a közösségbe. Az alelnök aláhúzta: az örmény népességnek közel fele diaszpórában él a világban, ezért rendkívül fontos a támogatásuk. A Kárpát-medencében, köztük Erdélyben és Magyarországon is sok örmény telepedett le, akik a mai napig büszkék származásukra és ápolják kulturális hagyományaikat.

A jó hangulatú örmény bálon részt vett többek között Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Vincze Ottó is. Az esemény a köszöntők és a vacsora után zenés műsorral folytatódott pénteken este a Hotel Famulusban.

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #bál | #Győr | #jótékonyság | #nemzetiségek | #örmények |