Állami gyermekotthon lakóit támogatta a SZE

Győr+ Fotó: Sándor Emese
2022.12.17. 19:23

A magas színvonalú oktatási-kutatási tevékenység mellett a társadalmi felelősségvállalás is fontos a győri Széchenyi István Egyetem számára. Az intézmény ennek szellemében a Gyermekétkeztetési Alapítványon keresztül egy állami gyermekotthon lakóit támogatta advent alkalmából.

Hirdetés

A Széchenyi István Egyetem hatalmas fejlődést ért el a nemzetköziesítés terén az elmúlt években. Dr. Lukács Eszter nemzetközi stratégiai elnökhelyettes tájékoztatása szerint a hallgatói közösséget már csaknem hetven ország fiataljai alkotják, a nemzetközi hallgatók száma pedig mintegy ezer, akik számára negyven angol nyelvű képzést kínálnak.

„A folyamat számos előnnyel jár. Az oktatók-kutatók angol nyelvű előadási és publikációs készségei fejlődnek, ami hozzájárul intézményünk globális láthatóságának erősödéséhez. Emellett pedig hallgatóink itthon tanulhatnak valódi, sokszínű nemzetközi közegben. A nemzetköziesítésből ugyanakkor jelentős bevétele is származik intézményünknek, s úgy gondoltuk, ennek egy részéből karácsonyhoz közeledve karitatív célokra is fordítunk azzal a céllal, hogy gyermekek adventjét tegyük szebbé” – fogalmazott dr. Lukács Eszter.

A gondolatot tett követte, s a Széchenyi István Egyetem a Gyermekétkeztetési Alapítványnak juttatott ételadományt. Fekete Csaba, az országosan ismert civil szervezet elnöke kérdésünkre elmondta: a finomságokat egy budapesti, állami gyermekotthonba vitték el, ahol olyan gyerekek élnek, akik árvák, vagy akik nevelésére szüleik nem alkalmasak. „Ez a felajánlás a társadalmi felelősségvállalás szép példája, ami ráadásul a gyermekek egészséges, változatos étkezéséhez is hozzájárult” – hangsúlyozta.

Nyitókép: Fekete Csaba, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke

Hirdetés