EESZI

Jótékony célra fordították az “ajándékpénzt”

Ficsór Dávid
2021.12.16. 14:35

Összesen 3.650.000 Ft.-ot kapott az Őszirózsa Alapítvány. A jelképes utalványt a Rother Metal Kft. képviselői adták át a szervezet részére a győri Városházán csütörtökön, Dr. Pergel Elza a szociális területért felelős alpolgármester és Kányai Róbert EESZI igazgató jelenlétében.

A vállalat ugyanis a város segítségét kérte abban, hogy a 2021-es esztendő végére szánt reprezentációs költségét, milyen jótékony célra ajánlja.

„Cégünk, a Rother Metal Kft. már a tavalyi évben úgy döntött, hogy az év végi reprezentációs költségét, amelyet a partnereink ajándékaira szánunk, olyan szervezet számára ajánljuk fel, aki valóban rászorul. Tavaly a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ számára adtunk át 13 raklapnyi élelmiszert, idén pedig azt gondoltuk, megkeressük Győr város vezetését, segítsen kiválasztani, melyik alapítvány szorul rá leginkább erre az összegre” –mondta Erdős László, a cég ügyvezető igazgatója.

Az Őszirózsa Alapítvány célja 1993-as alapítása óta, hogy az idősotthonokban élők életkörülményeit javítsa, boldogabb, élhetőbb környezetet alakítson ki a szépkorúaknak. A felajánlásnak természetesen nagyon örültek, és már azt is megtervezték, mire költik majd a közel 4 milliós adományt.

„Nagyon örülünk a felajánlásnak és nagy meglepetésként ért minket. Ekkora támogatásban még sosem részesült az alapítvány. Számos ötletünk lett és fejben már szinte el is költöttük az összeget. Ápolási segédeszközöket vásárolunk az adományból” – hangsúlyozta Király Csabáné kuratóriumi elnök.

Az adományból vásárolt segédeszközökből az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény valamennyi győri bentlakásos otthonába kerül majd. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #adomány | #EESZI | #híradó | #jótékonyság |