Hirdetés

Jól sikerült a „Mutasd meg magad”

Fotó: Bögi Tamás
Győr+
2021.06.15. 16:47

A Győri Ipartestület sikeresen pályázott a Győr Megyei Jogú Város Városi Önkormányzat által kiírt „Mutasd meg magad” elnevezésű pályázatra.

Hirdetés

A művészi kézműves szakosztály tagjai közül lehetőséget kaptak, hogy csipkeverő, gyöngyfűző, fafaragó, intarziakészítő valamint szabász, paverpol, jobb agyféltekés rajzolás témakörökben a résztvevők megismerjék a kihaló félben lévő kézműves tevékenységek elméleti és gyakorlati szakmai ismereteit, valamint új szakmakörök elsajátításával betekintést kapjanak a kézműves alkotások rejtelmeibe.

Fotó: Bögi Tamás

A Kovács Margit Művészeti és Szakgimnázium, az Ipartestület partner intézményeként kapcsolódott be a pályázat megvalósításába és az intézmény profiljának megfelelően kiegészítő szakkörök keretén belül a foglalkozásokon résztvevő fiatalok megismerhették az egyes kézműves tevékenységek történetét, az anyagok, technikák, tervezés és az esztétikus kivitelezés alapjait.

Hirdetés

A szakkörök vezetői pozitívan hatottak a diákok szemléletére és jövő képük kialakítására.

A Győr Megyei Jogú Város Művészeti intézményeivel meglévő eredményes, több évtizedes kapcsolatokra alapozva valósítottuk meg az Újvárosi Művelődési intézményekben a klubfoglalkozásokat.

Fotó: Bögi Tamás

A résztvevők körében nagyon népszerűek voltak a foglalkozások és nyitottak voltak az újdonságok felé is. A szabász klubfoglalkozás keretén belül a résztvevők kreativitására alapozva elsajátították a szabászati alapismereteket és technikákat. Elmondható, hogy minden generáció képviseltette magát, segítve egymást az ismeretek elsajátításában.

Egyes résztvevők a foglalkozások végeztével önállóan is képessé váltak új alkotások elkészítésére és bekapcsolódtak az Ipartestület tagjai közé.

A záró rendezvényre június 15-én került sor, melyre a szakkör vezetők tablót készítettek a foglalkozások egy-egy pillanatáról, valamint megemlékeztek Győr várossá válásának 750. évfordulójáról. A Győri Ipartestület által megvalósított pályázat eredményesen betöltötte szerepét és a címben szereplő generációk közötti együttműködés megvalósult.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV |
likeold
a fb oldalunkat