Jól haladnak az útépítési munkálatok

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2024.05.12. 17:32

Városszerte több helyszínen zajlanak útfelújítások, amelyek a terveknek megfelelően haladnak. A napokban már elkészült és járható a felújított Herman Ottó utca, már csak az utómunkálatok vannak hátra, ahogy a Csokonai utcában is befejeződött a járda, az útpálya és vízelvezetés korrekciója. Itt még műanyag elkorlátoló elemet helyeznek ki a zöldfelületek védelmében – tájékoztatott Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője.

A Magyar utcában jól halad a járda és a kerékpárút teljes felújítása. A bontás érdemi részét már elvégezték, ahol kellett, a lokális pályaszerkezet-cserét végrehajtották, elkészült a szegélyek rendbetétele, az akadálymentesítés és a teljes aljzatbeton cseréje, következhet az aszfaltozás, a szakember reményei szerint két hét múlva már járható lesz a kerékpárút, járda.
Földmunkákkal vette kezdetét Adyvárosban, a Pedagógiai Szakszolgálat udvarán az építkezés (Török István u. 36. szám), ahol több mint ötven új parkolóhelyet alakít ki a Győri Útkezelő Szervezet.
Ménfőcsanakon, az Ecker János utcában „faltól falig” felújítás zajlik, amelyek a közműcserékkel kezdődtek, jelenleg a vízvezetékgerinc építése folyik.
Ezután térnek rá a csatornafelújításra és a zárt csapadékvíz-elvezetés kiépítésére a szakemberek. Kicserélik az utcában a lámpatesteket is, majd következik az út és a járda burkolatának teljes cseréje.
A Régiposta utcának egy újabb szakasza is megújul, mintegy 230 méteres rossz állapotú részt tesznek rendbe. A vízi közműveknek csak a csomópontjait kellett kicserélni, hétfőn pedig elkezdődött a pályaszerkezet elbontása is, az elhasználódott aszfalt felszedése, az útfelújítási munkálatokkal előreláthatólag május végére végeznek.
A Sokorópátkai úton is folynak munkálatok, a közművek rendbetételével a szennyvízbekötők korrekciója kezdődött el, ezt követően kerül sor az útépítésre. Mindezt lámpás irányítás mellett, félsávos útlezárással végzik.
A hét elején öt helyszínen dr. Dézsi Csaba András polgármester is megszemlélte a zajló felújításokat, ahol alapos, szakszerű munkát végeznek a szakemberek. A lakók és közlekedők türelmét kéri a polgármester, hiszen a munkálatok végeztével egy szebb, biztonságosabb úton közlekedhetünk.
Jó hír, hogy előkészítés alatt van a Köztelek utca egy szakaszának megújítása, valamint a Galamb utca átépítése is egy hónapon belül elkezdődhet.

Az elmúlt 4 évben 922 parkolóhely létesült, 3 parkolóházat adtak át, mintegy 40 km út és járda újult meg.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #útfelújítás |