Jól haladnak a kismegyeri fejlesztések

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2022.11.28. 10:49

Jól haladnak az október végén bejelentett kismegyeri fejlesztések, erről a körzet önkormányzati képviselője és a térség országgyűlési képviselője számoltak be a Győr+ Médiának. Diligens Tibor és Kara Ákos kiemelték, az ígért két új gyalogátkelőhelyből az egyik, az Arató utcában már el is készült, míg a Sólyom és a Mohi utcák felújítása is a vége felé jár. Kara Ákos Híradónknak arról beszélt, Győr déli része folyamatosan fejlődik, végéhez közelednek a korábban vállalt fejlesztések, aztán pedig jöhet a tervezési időszak a jövőre nézve.

Gyalogátkelőhely készül a rendkívül forgalmas Sági úton, az Arató utca kereszteződésénél. Láthatóan jól haladnak a munkálatok, míg egy kicsit arrébb, az Arató utcai rendelőnél már el is készült az új, biztonságos zebra. Közben két lakóutcát is felújítanak, a Sólyom és a Mohi utcákban is végéhez közeledik a munka.

Komoly lakossági igény volt a két lakóutca felújítása és a két új gyalogátkelőhely kialakítása is. Kormányzati forrásból, közös munkával sikerült elérni, hogy lassan mindenhol a befejezéséhez közeledik beruházás” – mondta Diligens Tibor.

A térség országgyűlési képviselője szerint is jól állnak az október végén bejelentett kismegyeri fejlesztésekkel. Kara Ákos azt mondja, Győr déli része folyamatosan szépül, több vállalt beruházás is elkészült vagy a végéhez közeledik. „A Tatai úton nagyon fontos csomópont készült el, a déli városrészben iskolák újultak vagy újulnak meg, készül a 83-as főút kétszer kétsávosítása, biztonsági fejlesztések készültek el a Győr-Pannonhalma kerékpárút mentén, itt Kismegyeren pedig olyan beruházásokat tudunk hamarosan befejezni, amiket az itt élők kértek már régóta” – fogalmazott Kara Ákos.

A képviselő a jövőben is folytatná az építő munkát Győrben és a térségben. Kara Ákos szerint most egy komoly tervezési időszak következik, aztán, az energiaválság enyhülésével indulhatnak az újabb fejlesztések a térségben. „Ha az energiaválság enyhül, normalizálódik a helyzet, akkor újabb fejlesztési hullám jöhet Győrben és térségében, akkorra viszont felkészültnek kell lennünk, kész tervekkel és elképzelésekkel kell rendelkeznünk” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Kismegyeren a két megújult lakóutcában már csak simítások vannak hátra, a Sági út-Arató út kereszteződésében pedig december elejére várható a befejezés.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #híradó | #Kismegyer |