Jól halad az új bölcsőde építése

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2023.04.27. 13:20

Jól halad a Szalay Imre utcai bölcsőde építése, azaz lassan körvonalazódik a leendő bababirodalom. Az építkezésen Szeles Szabolcs alpolgármester, a körzet képviselője tartott bejárást csütörtök délelőtt.

A tavaly őszi alapkőletétel óta rengeteg munkát elvégeztek a szakemberek, az üres telek helyén már épületek állnak. 

Szeles Szabolcs alpolgármester a Győr+ Média kérdésére válaszolva elmondta:  „Több fontos fejlesztés zajlik a környéken, az egyik a bölcsődei beruházás. Tulajdonképpen a Kígyó utcai bölcsőde költözik át ide. Ez az intézmény kitűnő szakmai gárdával működött eddig is. Az új helyszín új lehetőség nekik is, mert jelentős bővüléssel jár, hat csoportban összesen 84 kisgyermek gondozására lesz lehetőség. Figyeltünk arra is, hogy a hely a szigetiek, az újvárosiak és a pinnyédiek által is könnyen megközelíthető legyen.

Az újszerű gondolkodás zseniálisan jelenik meg a tervezésben, egy nagy központi térből nyílnak majd a csoportszobák. Jó érzés körbenézni, hiszen az építkezés a tervek szerint, megfelelő ütemben zajlik. A tervező, a kivitelező és a településfejlesztési szakemberek együttműködése példás. 

A Szalay utcai bölcsőde infrastruktuális fejlesztésére 850 millió forint uniós forrás áll rendelkezésünkre. Ehhez még 420 millió forint hitelt kell felvennünk. Erre egyrészt az épület befejezéséhez, másrészt pedig az eszközök beszerzéséhez van szükség” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Szeles Szabolcs kitért arra is: a jóléti társadalom egyik velejárója, hogy a parkolás szinte mindenhol gondot okoz. Az önkormányzat igyekszik kezelni ezt a problémát, több hely kialakításával. Az új épület egyik nagy előnye, hogy saját belső parkolója lesz, vagyis a szülők mások akadályoztatása nélkül, nyugodt környezetben tudnak megállni.

Bozsoki Szilveszter, az önkormányzat Településfejlesztési és Városstratégiai Főosztályának vezetője arról tájékoztatta portálunkat, hogy mára a bölcsőde szerkezetépítése befejeződött, a tetőszerkezet elkészült, a nyílászárókat beépítették. Jelenleg a belső munkálatokat végzik, a gépészeti és villamos alapszereléseken már túl vannak. Míg a régebbi építésű bölcsődék pavilonos kialakításúak, melyeket folyosók kötnek össze, addig a Szalay utcai minden tekintetben a 21. század elvárásainak kíván megfelelni. A leglátványosabb különbség talán az, hogy a csoportszobák és az üzemeltetéshez szükséges helységek egy közös, multifunkcionális térből nyílnak. Lényeges szempont az is, hogy minden csoportszobának közvetlen udvari kapcsolata lesz. Az energiatakarékossági elvárásoknak megfelelően a villamos energia kiváltására napelemeket telepítenek.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #bölcsőde | #építkezés | #fejlesztés | #galéria | #híradó |