Hirdetés
Beruházás

Jól halad az adyvárosi parkolófejlesztés

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.06.24. 10:22

Jól halad az adyvárosi parkolófejlesztés, a Földes Gábor utca 9-23. előtt és mögött 42, a Kodály Zoltán utca 2-10. előtt 25 plusz parkoló készül. Erről számolt be a körzet önkormányzati képviselője, Győr országgyűlési képviselői és az útkezelő szervezet vezetője. A Kuopio park környékén gőzerővel megy a munka, a jövő hét közepétől a parkolólemez alapozása is elindul. A sajtótájékoztatón elhangzott: a parkolólemez és a két utca parkolási rendjének átalakítása 166-al több helyet eredményez, ami meg ugyan nem oldja, de enyhíti a parkolási problémákat.

Hirdetés

A Földes Gábor út 9-23. mögötti részen tulajdonképpen végeztek is a munkával. Itt néhány kandeláber hiányzik már csak, egyébként a projektnek ez a szakasza lezárult. A házak előtt viszont még gőzerővel dolgoznak. A két helyen összesen 42 új parkolóhely létesül.

„Az elmúlt évtizedek legnagyobb parkolófejlesztése zajlik most Adyvárosban, sokat járok ide, itt is nőttem fel, ismerem az itt élők problémáit és tudom, mennyire várták ezt a fejlesztést, ami 2, 5 milliárd forint állami forrásból készül és nem csak egy parkoló lemez megépítését jelenti, de hozzá kapcsolódóan plusz parkolók kialakítását a Kodály Zoltán és a Földes Gábor utcákban és parkrendezést is” – mondta a Győr+ Médiának Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Kara Ákos

„Tudni kell, hogy Adyvárosban, ezen a részen 10 ezernél is többen laknak, a házak körülbelül 50 éve épültek, a parkolók számát az akkori igényekhez igazították, vagyis óriási szükség van a plusz parkolók kialakítására, ezt oldja meg a Kuopio parki parkolólemez, valamint a két környező utcában kialakított új megállóhelyek, összesen 166 darab plusz parkolóhellyel számolhatnak majd a környéken élők” – fogalmazott Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Simon Róbert Balázs

„Tudjuk, ismerjük már régóta a parkolási problémákat Adyvárosban, jókor jött ez a lehetőség, hogy országgyűlési képviselőink közbenjárására, 2 és félmilliárd forint központi forrásból parkolólemez és új parkolóhelyek készülhetnek, a munkák jól haladnak, a Földes Gábor utcában a plusz 42 parkoló egy része már el is készült, a Kodály Zoltán utca elején pedig a 25 új parkolót igénybe is tudják venni az autósok” – emelte ki Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

Radnóti Ákos

„A Földes Gábor út Móra Iskola felé eső szerviz útján tulajdonképpen végeztünk, a házak előtt pedig folyamatosan dolgozunk, ott az eddig ferde állású parkolókat merőlegesre alakítjuk át, átépítjük a járdát, ami nem lesz olyan keskeny, mint ahogy jelenleg látszik, hanem 40 centivel eltoljuk a ház fele a parapet falat, mindeközben pedig a jövő hét közepe felé kezdődik a Kuopio parki vasbeton parkolólemez alapozása is” – hangsúlyozta Máthé-Tóth Péter, az Útkezelő Szervezet megbízott intézményvezetője.

Máthé-Tóth Péter
A 2 és félmilliárdos adyvárosi parkoló fejlesztési projekt tervezett befejezési határideje 2023 áprilisa.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #fejlesztés | #híradó | #parkoló |
Hirdetés