Hirdetés
Korszerűsítés

Jól halad a Págisz energetikai felújítása

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.23. 10:31

Jól halad a Págisz Iskola energetikai felújítása, erről a fejlesztés kezdeményezője számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte, több mint 850 millió forintból szépül meg a technikum, egy KEOP-projekt keretében. Az országgyűlési képviselő azt mondta, a PÁGISZ egy nagy múltú szakképző iskola, ami az egész gazdasági térség egyik legfontosabb ilyen jellegű intézménye.

Hirdetés

„Januárban indulhatott el a fejlesztés, amit magam kezdeményeztem, Palkovics László miniszter úr pedig támogatta az elképzelésemet, hogy újuljon meg a gazdasági térségben is meghatározó szakképző iskola” – mondta Kara Ákos. „A munkák jól haladnak és két célt is szolgálnak, egyrészt esztétikailag szebb képet mutat majd a technikum, másrészt a beruházásnak köszönhetően jelentős energiaköltségeket spórolhat meg a Págisz – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Korábban a Szent-Györgyi és a Fekete Iskola újulhatott meg, de az elmúlt évek fejlesztései közül mondhatnám a Révai vagy éppen a Gárdonyi Iskola fejlesztését is, de nem csak az oktatási, hanem az egészségügyi intézmények modernizálása is fontos feladat volt eddig, és ha bizalmat kapok a győriektől és a Győr környékiektől, akkor lesz a jövőben is” – fogalmazott a politikus. „A munkák jól haladnak a Págiszban, a tervek szerint őszre el is készül majd a kivitelező” – hangsúlyozta Kara Ákos.

„Már a saját bőrünkön érezzük az energetikai felújítás jótékony hatását, az én irodám például abban a szárnyban van, ahol megtörtént az ablakcsere, össze se lehet hasonlítani a hanghatásokat a korábbival” – mondta a Győr+ Médiának Hatos Hajnalka. „Nagyon köszönjük képviselő úrnak, a szakképzési centrumnak és az innovációs minisztériumnak, hogy lehetővé tették régi tervünk valósággá válását” – zárta szavait a Págisz igazgatója.

Kapcsolódó témák: #felújítás | #korszerűsítés | #Págisz |
Hirdetés