Jól halad a Kuopio park fejlesztése

Földvári Gabriella Ács Tamás
2023.01.18. 12:55

Javában zajlik az adyvárosi Kuopio park fejlesztése, mint arról már többször beszámoltunk, 2,5 milliárd forintból parkolólemez épül és a parkot is fejlesztik. Radnóti Ákos alpolgármester, aki Adyváros egyik önkormányzati képviselője is, szerdán a munkálatok menetéről számolt be.

Adyváros legnagyobb beruházása látványos szakaszához érkezett a Kuopio parkban. A parkolólemez vasbeton szerkezete már készen van, a festési, villamossági, gépészeti, lakatos szakipari munkák vannak még folyamatban. A parkban a közművek kiépítését végzik, a járdák előkészítését és már a futópálya vonala is kirajzolódott.

166 új parkolóhellyel bővül Adyváros a beruházás kapcsán, de a Földes Gábor utcában is mintegy félszáz plusz új beállóhelyet alakítottunk ki, s a Kodály Zoltán utcában is lettek újak, amik már elkészültek, s ez jelentős mennyiség, nagy előrelépést jelent a parkolási gondok megoldásában. Az is fontos volt az itt élők számára, hogy a parkolólemez mellett az elhanyagolt zöldterület is megújuljon” – hangsúlyozta a politikus.

A környéken több helyen megtörtént már az útfelújítás, a járdaépítés, a parkolóhelyek átépítése. A Kodály Zoltán utcában elkészültek az új parkolóhelyek, a Földes Gábor utcában is kialakították az új beállókat, járdát építettek és aszfaltfelújítást is végeztek.

Márciustól intenzívebb munka indul, elkezdődhet az aszfaltozás, a parkban a fák, a növények ültetése, a parki eszközök, a padok kihelyezése.

Radnóti Ákos bízik abban, hogy májusra-júniusra elkészül a beruházás és az adyvárosiak birtokba vehetik a parkolót, a parkot. „Köszönöm a lakók türelmét, kezdetben újdonság volt, hogy nagyszabású munka zajlik, kicsit türelmetlenebbek voltak a környéken élők, de a hosszú évek óta várt beruházás most végre megvalósul, és hamarosan használhatják is az adyvárosiak” – hangsúlyozta az alpolgármester. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos