Hirdetés
Győri Filharmonikus Zenekar

John Williams filmzenei koncert

Győr+
2021.09.26. 10:41

A zenekar mögötti vásznon megelevenednek a legendás alkotások képkockái, hogy együtt éljük át újból e filmek felejthetetlen hangulatát!

Hirdetés

„Amikor valaki fiatal, még elég nehéz megmondani róla, merre fog vezetni az élete. Amit annak idején én ismételtem magamnak, az az volt, hogy nem nagyon lehet nagyobb jutalom számomra annál, mint a zenei pályán való elindulás, és nem számít, mennyi áldozatot kell hozni érte. Azt hiszem, a célom elértem, így elmondhatom: szerencsés ember vagyok.”

Bizony, szerencsés csillagzat alatt született korunk egyik legsikeresebb zeneszerzője, az ötszörös Oscar-díjas John Williams. Színészcsaládban nőtt fel, zeneileg tökéletes képzésben részesült. Első Oscar-díját a Hegedűs a háztetőn című film zenéjéért kapta 1971-ben. A mindent eldöntő találkozásra Steven Spielberggel 1974-ben került sor, sikersztorijuk első állomása a Sugarlandi hajtóvadászat volt. Azt követte a Cápa, amely hatalmas kasszasiker lett, érkezett is a második Oscar-díj.

Hollywood sikerpárosának együttműködését olyan filmek fémjelzik, mint az Indiana Jones-trilógia, az E.T., a Schindler listája, a Jurassic Park és az A.I. – Mesterséges intelligencia. John Williams jegyzi továbbá a Superman halhatatlan zenéjét, valamint a filmzenetörténelem legikonikusabb darabját, a Star Wars dallamait.

E legismertebb mozikból válogat a Győri Filharmonikus Zenekar. „A Tribute to John Williams – Filmzenék” című estje október 9-én 19 órakor kezdődik az Egyetemi Csarnokban. A zenekar mögötti vásznon megelevenednek a legendás alkotások képkockái, hogy együtt éljük át újból e filmek felejthetetlen hangulatát. A társulat jó és értő kezekben lesz, Alex Johansson többször dirigált már hasonló koncertet, az est műsorvezetője Seszták Szabolcs színész.


„Megtartva” – az előadásra érvényesek a 2020. október 17-re szóló, korábban megváltott jegyek, valamint a 2020/2021-es évadra szóló Dunaszerdahely Filharmonikus Hangversenybérletek. A koncert védettségi igazolvánnyal látogatható.

Győr+ Rádió · 09.26. Divertimento
Hirdetés