Hirdetés
Visszaeső vezető

Jogsi nélkül, ittasan tört- zúzott, felelnie kell

Fotó: Pop Viorel Zsolt
Győr+
2021.02.01. 08:40

Tavaly novemberben a 29 éves vádlott - aki vezetői engedéllyel sosem rendelkezett -, nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztását követően engedély nélkül elvitte a munkáltatója furgonját, majd Győr belvárosa felé indult.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a férfi a fenti előzmények után az autóval Győr sétálóutcájába hajtott, ahol nekiütközött egy forgalomkorlátozó betontömbnek, kidöntött egy közlekedési jelzőtáblát és megrongálta az útpadkát. Ezt követően a férfi további két jelzőtáblát és egy közvilágítási kandelábert is kidöntött, végül az egyik ingatlan falának csapódva állt meg.

A cselekményt a vádlott 11 nappal azt követően valósította meg, hogy ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a bíróság őt – visszaesőként – 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Hirdetés

A férfit, mint többszörös és különös visszaesőt az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozást a vádlottal szemben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben. – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

Kapcsolódó témák: #baleset | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat