Hirdetés

Jobb közlekedés Marcalvárosban

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.09.23. 12:33

A Marcalváros I-et és II-t összekötő Mécs László út 821. számú út és Kovács Margit út közötti szakaszának felújításával nem csak dinamikusabbá, de biztonságosabbá is vált a közlekedés.

Hirdetés

„Évente több milliárd forintból épülnek új utak a városban, és újulnak meg régiek, és ehhez az önkormányzati forrás mellett állami és pályázati támogatást is igénybe veszünk.” – mondta el Borkai Zsolt polgármester, majd hozzátette, a marcalvárosi fejlesztés a városrész jobb elérését teszi lehetővé, és a 120 millió forintos beruházás sokak mindennapjait teszi gördülékenyebbé.

Hirdetés
Marcali Gábor, marcalváros

Simon Róbert Balázs a terület országgyűlési képviselőjeként kifejtette, a beruházás létjogosultságát jól mutatja, hogy Marcalvárosban több mint húszezren élnek, vagyis minden hatodik győri itt lakik. A 6900 győri közlekedési csomópont közül 4200 önkormányzati kezelésben van, amelyek az átalakítások révén váltak sokkal biztonságosabbá, ahogy az a szóban forgó úton is történt. Kara Ákos Győr másik országgyűlési képviselője hozzáfűzte, a város déli részén olyan közlekedésfejlesztési beruházások történtek, mint a 83-as út bevezető szakaszának bővítése, vagy a Praktiker-körforgalom átalakítása, amelyek – ahogy a most átadott fejlesztés is – a forgalom dinamikusabbá tételét szolgálják.

marcalváros, marcali gábor

Nem csak gyorsabbá, de sokkal biztonságosabbá is vált a közlekedés a Marvcalváros I-et és II-t összektő út felújításával. – emelte ki Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő, aki elmondta, nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett az itt élőktől, az utat naponta használóktól.

A műszaki részletekről Prédl Antal a győri útkezelő szervezet vezetője számolt be. Kifejtette, korábban már megtörtént a területen a jelzőlámpás rendszerek kiépítése, ezúttal pedig a burkolat is megújult az aszfaltréteg és a szegélyek cseréjével.

Szerző: Papp Zsolt
TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat