Hirdetés

Megnyitják az áradás miatt lezárt utakat

Fotó: Győr-Szol
Győr+
2021.07.22. 08:16

A Mosoni-Duna áradása szerda éjjel megállt, azóta óránként 2-4 cm-es apadás figyelhető meg a folyón. Ahogy az várható volt, csütörtök reggel újra megnyitják az eddig lezárt szakaszokat.

Hirdetés

A folyók áradása miatt már kedden megtiltotta a Győr-Szol Szol Zrt. a behajtást a kezelésében lévő Petőfi híd alatti ingyenes parkolóba, majd a városi közútkezelő a rakparti utat is lezárta, így az ott lévő beállóhelyeket sem tudták megközelíteni az autósok.

A Mosoni-Dunán és a Rábán csütörtök reggelre levonult az árhullám, ezt követően szükség volt a folyók győri szakaszain az utak, rakpartok takarítására.

Hirdetés

Az apadás megindulásával egy időben a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóságának mintegy harminc munkatársa azonnal megkezdte a munkát. A kora reggeli órákban a rakparti utat seprőgépekkel és locsolóautókkal takarították le, hogy az autósok zavartalanul közlekedhessenek.

Ezzel párhuzamosan a Petőfi híd alatti parkoló területének megtisztítását is elkezdték.

Fotó: Győr-Szol

Az árhullám hordalékot, darabos hulladékot, uszadékot, faágakat, vízinövényeket hagyott maga után, elsőként ezek összegyűjtése és elszállítása történt meg. Ahogy a vízszint csökkenése engedte később magas nyomású vízsugárral tisztították a parti sétálóutak burkolatát, a rézsűket. A több kilométer hosszú városi szakaszokat a takarítást követően ismét birtokba vehették a közlekedők.

Korábban írtuk:

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a hivatalos Facebook oldalán az alábbiakat osztotta meg:

Csütörtök reggel 08:30 óra körül – takarítást követően – megnyitjuk a forgalom számára Kossuth-hidat és az alsó rakparti utat. A Volánbusszal történő egyeztetés szerint a nyitást követően, azaz 08.00 óra körül a CITY és 6-os autóbuszok ismét a belvároson keresztül, a Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth-híd útvonalon közlekednek menetrendjüknek megfelelően.

Kapcsolódó témák: #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat