Hirdetés
Korszerűsítés

Jelentős felújításon esik át a Városháza épülete

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.07.07. 14:33

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Városháza épületének energetikai korszerűsítésére. A Polgármesteri Hivatal épülete több mint 320 millió forintos támogatásból újul meg.

Hirdetés

A fejlesztés célja az épület az energiahatékonyság és az energiatakarékosság szempontjából történő felújítása.

A győri Városháza neobarokk stílusban épült, U-alakú, kétemeletes, középütt óratoronnyal, s a főhomlokzaton kiugró két kisebb toronnyal rendelkező műemléképület. A Városháza Győr egyik legismertebb, városképileg legjelentősebb épülete, a város szimbóluma.

Hirdetés

Az épület energetikahatékonyságának fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, a magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben.

Fotó: O. Jakócs Péter

A projekt során megvalósul az épületben a műemlék nyílászárók felújítása. A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és energiafelhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

Fotó: O. Jakócs Péter
A „Városháza energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-GY1-2018-00005 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás összege: 320.006.980 Ft.
Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat