Jelenléti oktatásra készülnek az iskolákban

Fotó: Vig Norbert
J. K. Á. - Z. K. Á.
2022.09.02. 12:05

Mind a humán, mind a tárgyi feltételek adottak az iskolakezdéshez. Dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatója a Győr+ Médiának elmondta: a 2022/2023-as tanévben közel tízezer tanuló ül iskolapadba.

Hirdetés

Idén több mint 800 kis elsős kezdi meg a tanulmányait a győri intézményekben, valamennyivel kevesebben, mint tavaly. A Győri Tankerületi Központ intézményében zökkenőmentesen indulhat a tanév, melyhez minden tárgyi és személyi feltétel adott. S hogy elég lesz-e a tanerő? A tankerület vezetője szerint az igazgatók mindent megtettek annak érdekében, hogy az óraadó tanárokat és a nyugdíjas pedagógusokat kedvező feltételekkel foglalkoztassák.

A közösségi médiában és szülői csoportokban egyesek tudni vélik, hogy az energiaválság miatt szénszünet lesz. Dr. Nagy Adél ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a 2022/23-as tanév legfontosabb kereteit a tanév rendjéről szóló rendelet meghatározta. A tanítási év első tanítási napja 2022. szeptember 1. és utolsó tanítási napja 2023. június 15. Az iskolák ezen keretek között szervezik az oktatás folyamatát, a szünetek időpontjáról a szülőket kellő időben tájékoztatják. Az intézményvezetőkkel szoros együttműködésben változatlanul a jelenléti oktatásra készülnek.

A Győri Szakképzési Centrum fenntartásába tartozó iskolák teljes mértékben felkészültek a tanévkezdésre. Gede Eszter kancellár elmondta: A nyár mindenhol felújítási munkákkal telt. A centrum iskolái saját maguk mérték fel és finanszírozták a fejlesztéseket, sőt egyes iskolák más intézményeknek is segítettek a munkák elvégzésében. A tanév jelenléti oktatással indul és ebben is szeretnék befejezni. A kancellár szerint a covid nem lesz már hátráltató tényező, az esetleges gázellátási problémákra jó előre felkészültek. A legtöbb iskolában az elmúlt években modernizálták a fűtési rendszereket, sok helyen pedig pályázati forrásból napelemeket szereltek fel.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #Tanévkezdés |