Kesztyűt húztak, zsákot ragadtak

„Tisztíts meg egy szigetet!” akció Győrben

Fotó: A szerző felvétele
Szigeti Sándor
2021.04.22. 10:48

A Győrben található szelektív huladékgyűjtő szigetek közvetlen környezete a nem megfelelő használati szokások miatt sokszor szemetes, koszos. A Föld Napja alkalmából 2021. április 22-én „Tisztíts meg egy szigetet!” elnevezéssel egy közös kampányt szervezett Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győr-Szol Zrt., a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Győr+ Média Zrt. Természetesen kesztyűt húztunk és zsákot ragadtunk mi is!

Hirdetés

Április 22-e, a Föld napja, így aligha lehetett volna jobb alkalmat találni egy vidám és mosolygós közösségi rendrakásra!

A nap folyamán város szerte közel ötven helyszínen, több mint 250 önkéntes lép ma akcióba, hogy kicsit szebbé tegye, kicsinosítsa a győri szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékét. Ezúton is mindenkinek nagyon köszönjük, akik jelentkeztek a felhívásra!

A Győr+ Média munkatársai

Persze, hogy is nézne ki egy olyan környezetvédelmi felhívás, amelyhez maguk a kiírók nem csatlakoznak? Valljuk meg, egészen biztosan furcsán, éppen ezért a Győr+ Média két csapatot is kiállított.

A délelőtti műszakosok a Malomligetben található szelektív gyűjtőt vették célba, nem sokkal reggel nyolc óra után.

Ficsór Dávid televíziós kollégánk elképesztő profizmussal kezelte a seprűt, s közben rendületlenül irtotta a gyomokat, a marketingesek közül Mesicsné Kőműves Marcsi kezében szélsebesen forgott a lapát, a legkisebb szemét sem kerülte el a figyelmét. Kiss-Máté Noémi mindig ott segített, ahol éppen a legnagyobb szükség volt rá: ha kellett a konténereket mosta, ha kellett, pótzsákért telefonált, és Csala Robival együtt takarított egyre folyamatosan. Iván Gábor ezúttal sem ismert lehetetlent, rendbe rakta a konténereket, helyére tette a nem megfelelő színű edénybe rakott hulladékot, és közben szortírozta a takarítás alatt érkező környékbeliek hulladékát is.

Az élet a takarítás alatt sem állt meg, jöttek a győriek

Robinkat kisebb sérülés is érte: egy földben megbúvó, törött üveg elvágta az ujját, így mindenkit ezúton is arra kérünk: óvatosan, és mindenekelőtt magára és társaira vigyázva álljon neki a sziget-takarításnak!

Az akció Győr-szerte várhatóan egészen délutánig, kora estig tart majd, természetesen várjuk a fotókat a tisztítás előtti és utáni állapotról! 🙂

A Győri Balett tagjai is takarítottak

Ahogy pedig ígértük, a felhíváshoz csatlakozók munkáját fejenként egy-egy nagy tábla Győr750 jubileumi csokival háláljuk meg, e mellé pedig külön jutalomként az a jóleső érzés is jár mindenkinek, hogy ma is tett valamit a lakóhelyéért, a szebb és tisztább környezetért.

Az Apor-iskola diákjai is csatlakoztak

Az Újvárosi Művelődési Ház dolgozói is szívesen vállaltak egy szigetet

Galériák: Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat