Hirdetés

Javában tart a kajak-kenu tábor

Fotó: Kajak-Kenu Győr
Szigeti Sándor
2020.07.04. 08:00

Javában tart a Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának hagyományos nyári sporttábora.

Hirdetés

Jó levegő, vízpart, sport, remek társaság és mosolygós arcok – nem csoda, hogy évek óta népszerű ez a szünidei program a Győri Vízitelepen.

„Több mint tíz éves hagyománya van a tábornak, és mostanra már nem csak helyből, hanem az ország szinte minden részéből jönnek hozzánk. Sok másutt elő családnak van erős kötődése Győrhöz és környékéhez, s miközben az unokák rokonlátogatóba érkeznek a nagyszülőkhöz, napközben nálunk találnak tartalmas elfoglaltságot” – mondja Sáling Áron.

Hirdetés

A táborvezető hozzáteszi: az evezni tudás nem feltétel, hiszen az első lépéstől mindent megtanítanak a gyerekeknek: „Napi két sportfoglalkozást tartunk, és tényleg az elejétől kezdjük. Megmutatjuk nekik, hogyan fogják meg a lapátot, hogyan üljenek be a hajóba, és mit csináljanak, ha esetleg borulna a hajó.”

„Kajak-kenus jártasságra tehát nincs szükség, az úszni tudás viszont alapfeltétel. Ezzel együtt is mindig mentőmellényben szállunk vízre – hangsúlyozza Sáling Áron.

A kajak-kenu szakosztály napközis sporttábora heti turnusokban egészen augusztus 7-éig tart. Akik esetleg még most szeretnének csatlakozni, megtehetik, bár idén rekordszámú jelentkezés érkezett, a jövő héten induló turnusra például már elfogytak a helyek.

Kapcsolódó témák: #Győr | #szabadidő | #Vakáció |
likeold
a fb oldalunkat